Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια του Σαββάτου στις πέντε πόλεις

Ξεπερνούν τις 100 οι συμμετοχές συνδικάτων και άλλων φορέων

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των Εργατικών Κέντρων Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης, για τον πρώτο μεγάλο τους αγωνιστικό σταθμό, τα συλλαλητήρια στις έδρες των πέντε νομών, μεθαύριο Σάββατο στις 11.30 π.μ.

Η πρωτοβουλία τους με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο πάλης έχει αγκαλιαστεί ήδη από δεκάδες φορείς, με τις συμμετοχές να αυξάνονται καθημερινά, ξεπερνώντας τις 100, κατεύθυνση στην οποία συμβάλλει και η αγωνιστική δημοτική αρχή Πάτρας, που από την πρώτη στιγμή δήλωσε το δικό της «παρών».

Την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα των Εργατικών Κέντρων και των εργατικών συνδικάτων δηλώνουν και άλλοι φορείς, όπως Ομοσπονδίες Αγροτών και Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Με τις δράσεις τους προετοιμάζουν και το κοινό συλλαλητήριο στην Πάτρα, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε όλα τα εργατικά συνδικάτα και τους λαϊκούς φορείς που συμμετείχαν σε παρόμοιες κινητοποιήσεις, όπως π.χ. στη μεγάλη πορεία Πάτρα - Αθήνα στις 29 Γενάρη.

Δεν μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα για αξιοπρεπή ζωή

Στην Ηλεία, η πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου - Κυλλήνης, Ζωή Τσάση, καλώντας στο συλλαλητήριο του Πύργου αναφέρει: «Μέσα σε δύο χρόνια πανδημίας, δουλέψαμε δύο μήνες πρόπερσι και 3 - 4 πέρυσι, παρά το γεγονός ότι είχαμε τουρισμό το τελευταίο καλοκαίρι. Μένουμε χωρίς Ταμείο Ανεργίας από τον Γενάρη και περιμένουμε να πληρωθούμε από Μάη εφόσον πιάσουμε ξανά δουλειά. Το κουτσουρεμένο εισόδημά μας το κατατρώει η ακρίβεια, και αν αρρωστήσουμε, τις περισσότερες φορές πρέπει να μετακινούμαστε στην Πάτρα, μεγαλώνοντας τα έξοδά μας, εφόσον τα δύο νοσοκομεία του νομού σε Πύργο και Αμαλιάδα έχουν τραγικές ελλείψεις. Η απένταξή μας από τα ΒΑΕ μάς υποχρεώνει να έχουμε ελλιπή ιατροφαρμακευτική κάλυψη, παρότι η πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων, λόγω και της φύσης της δουλειάς, πάσχει από μυοσκελετικές και άλλες παρόμοιες παθήσεις».

Στη Ζάκυνθο, το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου αφορά και την πάλη για την επιστροφή των 8 απολυμένων του ΚΤΕΛ στη δουλειά τους, με τον απολυμένο γραμματέα του επιχειρησιακού Σωματείου, Διονύση Μουζάκη, να επισημαίνει: «Με πρόσχημα την πανδημία η διοίκηση του ΚΤΕΛ προχώρησε στις απολύσεις, ενώ είχε ανάγκη από προσωπικό, με τα δρομολόγια στα χωριά να έχουν ελαττωθεί, παρά τις ανάγκες. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων. Καλούμε κάθε αρμόδιο φορέα να σταθεί στο πλευρό μας. Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, που δύο φορές αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και δέχεται τους ισχυρισμούς του ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια στο νησί, όταν αυτά είναι εντελώς περιορισμένα. Δεν μένει άλλος δρόμος από τον αγώνα. Σε αυτόν θα συνεχίσουμε καλώντας να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν».

Στην Αιτωλοακαρνανία, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί σε μαζική συμμετοχή τους βιοπαλαιστές παραγωγούς και κτηνοτρόφους στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ(2023-09-09 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2023-09-08 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο - μήνυμα ενάντια στις 8 εκδικητικές απολύσεις στο ΚΤΕΛ(2022-01-14 00:00:00.0)
Απάντηση στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι(2017-10-07 00:00:00.0)
Το κάλεσμα φτάνει παντού(2002-04-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ