Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάνει την ανήξερη η Κομισιόν για τις δραματικές συνέπειες της στρατηγικής της στην Υγεία

Αγνοια δηλώνει προκλητικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέναντι στο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να πάρει τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας σε προσωπικό, μέσα και υποδομές, ώστε να προστατευτεί ουσιαστικά ο λαός από την επέλαση της πανδημίας, αλλά και σε ό,τι αφορά την αναστολή εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών, που μετατρέπει το «όπλο» του εμβολίου σε εργαλείο επιβολής αντεργατικών μέτρων.

Σε σχετική Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, η αρμόδια επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας και αντ' αυτού ισχυρίστηκε ότι «η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη για την κατάσταση που περιγράφει ο κ. βουλευτής», όταν η ΕΕ χαράζει μαζί με τις αστικές κυβερνήσεις των κρατών - μελών τη στρατηγική υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που λογίζει ως «κόστος» την ενίσχυση της ΠΦΥ, την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, τη θωράκιση των χώρων εργασίας κατά της πανδημίας.

Μάλιστα η Επιτροπή εμπαίζει, διαφημίζοντας τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ ως δήθεν συμβολή για «την ενίσχυση τόσο του συστήματος Υγείας της όσο και της αντιμετώπισης της πανδημίας». Στην πραγματικότητα όμως τα σχετικά κονδύλια διοχετεύονται στους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας για επενδύσεις και μέσω ΣΔΙΤ, με στόχο την κερδοφορία τους, οδηγώντας στην καταλήστευση των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, που πληρώνουν αδρά για τεστ, διαγνωστικές εξετάσεις και άλλες ιατρικές υπηρεσίες. Και την ίδια ώρα δίνεται πακτωλός δισ. για την «πράσινη» και ψηφιακή μετάβαση, που καμία σχέση δεν έχουν με την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, «τα μέτρα που ανακυκλώνονται διαρκώς από την κυβέρνηση είναι τα ίδια χρεοκοπημένα μέτρα που έχουν οδηγήσει στη σημερινή επικίνδυνη κατάσταση. Η ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υποβαθμίζουν τα δημόσια συστήματα Υγείας με νέες περικοπές 279 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό για την Υγεία. Ενώ μάλιστα αυξάνονται τα κρούσματα σε παιδιά, θέτουν εκτός εφημερίας το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, επιστρατεύοντας και διώξεις ενάντια στους εργαζομένους του, που αγωνίζονται να το κρατήσουν όρθιο. Αφήνουν έτσι τις ιδιωτικές κλινικές να θησαυρίζουν εν μέσω πανδημίας, αντί να επιταχθούν χωρίς αποζημίωση και όρους. Την ίδια ώρα φορτώνουν το κόστος των μέσων προστασίας και των επαναλαμβανόμενων τεστ - που θα έπρεπε να είναι δωρεάν - στον λαό, μετατρέποντας το αναγκαίο εμβόλιο σε εκβιαστικό μέσο υλοποίησης των αντεργατικών στόχων, με αναστολές εργασίας, απολύσεις».

Και προσθέτει: «Μπροστά σε αυτήν την τραγική κατάσταση, που απειλεί με μπλακάουτ τα δημόσια νοσοκομεία, ο λαός και οι υγειονομικοί χρειάζεται να εντείνουν την πάλη τους με τις επίκαιρες διεκδικήσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και της ΠΦΥ, με αποφασιστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία, νοσοκομεία, πανεπιστήμια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ