Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ»
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της ΝΔ

Τις πραγματικές αιτίες αναδεικνύει το πόρισμα του ΚΚΕ

Με την κατά πλειοψηφία έγκριση του πορίσματος των βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Το πόρισμα της ΝΔ, που τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία ως πόρισμα της Επιτροπής, εγκρίθηκε με τη θετική ψήφο των 15 βουλευτών - μελών της πλειοψηφούσας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ το καταψήφισαν οι 12 βουλευτές - μέλη της Επιτροπής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Κ. Μπογδάνος, που μετείχε στις εργασίες της Εξεταστικής ως εκπρόσωπος των «ανεξάρτητων» βουλευτών, ψήφισε «παρών».

Το πόρισμα της Επιτροπής, με επισυναπτόμενες τις πορισματικές γνώμες που διατύπωσαν από τη δική τους πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και πλέον για τη συζήτησή τους στην Ολομέλεια θα πρέπει να υπάρξει σχετικό αίτημα που θα υπογράφεται από τουλάχιστον 60 βουλευτές.

Το πόρισμα που κατέθεσε η εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην Εξεταστική, Μαρία Κομνηνάκα (ολόκληρο το πόρισμα δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου»), αναδεικνύει, όπως τόνισε και στην παρέμβασή της, τις ουσιαστικές πλευρές της υπόθεσης, όπως η σύμφυση επιχειρηματικών συμφερόντων με το αστικό κράτος και τα κόμματά του, που επιτρέπει την ανάπτυξη φαινομένων διαπλοκής.

Αλλωστε, η αδυναμία ουσιαστικού ελέγχου της αντικειμενικότητας των κριτηρίων κατανομής της διαφημιστικής δαπάνης, που διαμορφώνει ευνοϊκές συνθήκες για αδιαφανείς δοσοληψίες, αποδεικνύει την ορθότητα και την αναγκαιότητα της νομοθετικής ρύθμισης την οποία πρότεινε επανειλημμένα με τροπολογία το ΚΚΕ, για τον έλεγχο της σχετικής διαφημιστικής δαπάνης με αυστηρούς, διαφανείς κανόνες και πρόβλεψη ποινικών κυρώσεων σε περίπτωση παραβίασής τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ