Τετάρτη 19 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2021
Ετοιμες για το τελευταίο κατοστάρι οι Κομματικές Οργανώσεις

  • Στο 109,34% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου
  • Κορυφώνεται η άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις

Στο 109,34% έφτασε η κάλυψη του συνολικού πλάνου της Οικονομικής Εξόρμησης, μετά το 12ο κατά σειρά «κλείσιμο», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Γενάρη.

Σταθερά στην πρώτη θέση βρίσκεται η ΚΟ Εξωτερικού με 172,57% και στη δεύτερη η ΚΟ Αιγαίου με 128,24%. Η πρώτη τριάδα συμπληρώνεται από την ΚΟ Κρήτης με 117,62% που προσπέρασε την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 117,19%. Την ανοδική της πορεία συνεχίζει βρισκόμενη στην 5η θέση η ΚΟ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 107,84%, ενώ ακολουθούν οι ΚΟ Αττικής με 106,57% και Θεσσαλίας με 104,34%. Στην 8η θέση είναι η ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 104,01% ανεβαίνοντας τρεις θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα. Ακολουθεί η ΚΟ Ηπείρου με 103,56% και κατά σειρά οι ΚΟ Πελοποννήσου με 103,40%, Κεντρικής Μακεδονίας με 98,05% και Δυτικής Μακεδονίας με 81,78%.

Η ΚΝΕ υπερκαλύπτει το πλάνο στο 112,27%. Επίσης, η ΚΟ «Ριζοσπάστη» έχει φτάσει στο 114,31% του πλάνου της και η ΚΟ «902» στο 101,80%.

Με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης να φτάνει στο τέλος της, κορυφώνεται και η άμιλλα μεταξύ των ΚΟ, οι οποίες φιλοδοξούν να βρεθούν όσο ψηλότερα γίνεται. Οι τελευταίες μέρες άλλωστε είναι αυτές που θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο όσον αφορά και τις θέσεις στην άμιλλα που έχει προκηρύξει η ΚΕ, με τις Οργανώσεις να κάνουν τα μέγιστα με βάση και τα κριτήρια που αυτή είχε θέσει και τα οποία θυμίζουμε ότι είναι:

1. Ο βαθμός υπερκάλυψης του συνολικού πλάνου της ΚΟ.


2. Η προσωπική συνεισφορά των μελών της κάθε ΚΟ.

3. Ο βαθμός ανταπόκρισης και στράτευσης των οπαδών και φίλων του Κόμματος.

Το σίγουρο είναι ότι τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί, παρότι κάποιες Κομματικές Οργανώσεις αγγίζουν τις πρώτες θέσεις και τα ξεχωριστά βραβεία που τις συνοδεύουν, αυτά όμως αποτελούν ένα ακόμη σημαντικό κίνητρο για την κάθε Οργάνωση που θα τα διεκδικήσει μέχρι τέλους.

Θυμίζουμε ότι για τις 3 πρώτες Οργανώσεις Περιοχής τα βραβεία θα είναι τα εξής:

Για την 1η Οργάνωση: Η σημαία του Κόμματος και πλακέτα. Επιβράβευση, επίσης, 10 πρωτοπόρων συντρόφων της Περιοχής με επίσκεψη στην Ισπανία, σε μέρη που συνδέονται με τις μάχες στον Ισπανικό Εμφύλιο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εγκατασταθεί και τιμητική πλακέτα στο γνωστό μνημείο στη Μαδρίτη για τους Ελληνες μαχητές των Διεθνών Ταξιαρχιών και τον Λόχο «Νίκος Ζαχαριάδης». Θα γίνει επίσης κοινή εκδήλωση με το Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Ισπανίας.

Για τη 2η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους συντρόφους της Περιοχής επίσκεψη στο Στάλινγκραντ, στο μνημείο της ηρωικής μάχης του σοβιετικού λαού ενάντια στον φασισμό - ναζισμό, καθώς και σε άλλα μέρη.

Για την 3η Οργάνωση: Πλακέτα και για 10 πρωτοπόρους συντρόφους της Περιοχής επίσκεψη στη Γερμανία, σε μνημεία και μέρη της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.

Για τους πρωτοπόρους συντρόφους μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και φίλους του Κόμματος τα βραβεία θα είναι τα εξής:

1. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη της ΚΝΕ: Επίσκεψη στον Γράμμο, στα πεδία των μαχών και στα μνημεία του Κόμματος για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

2. Για τους 10 πρωτοπόρους συντρόφους - μέλη του Κόμματος: Επίσκεψη στην Κούβα, σε περιοχές μαχών και σταθμών της Κουβανικής Επανάστασης.


3. Για τους 10 πρωτοπόρους φίλους του Κόμματος: Επίσκεψη στο Παρίσι, σε μνημεία και μέρη δεμένα με τις 72 μέρες της Παρισινής Κομμούνας.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες που θα βραβευθούν σε αυτές τις κατηγορίες θα είναι οι πρωτοπόροι πανελλαδικά και επιπλέον από αυτούς που βραβεύονται στις Περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ