Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μείωση της καραντίνας για να γυρνάνε πιο γρήγορα στη δουλειά οι εργαζόμενοι με κορονοϊό!

Αποκαλυπτική η απόφαση - «πυξίδα» των ΗΠΑ για περιορισμό της καραντίνας σε «ασυμπτωματικούς ασθενείς» με Covid-19

Copyright 2020 The Associated

Καθώς η παραλλαγή «Ομικρον» επελαύνει σε όλο τον κόσμο, τη Δευτέρα καταγράφηκε παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, ενώ τα νοσοκομεία «γονατίζουν» για ακόμη μια φορά.

Την ίδια στιγμή, εν μέσω της νέας πανδημικής έξαρσης, οι αστικές κυβερνήσεις όχι μόνο δεν λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των λαών και μένουν μόνο στην επαναφορά περιοριστικών μέτρων, αλλά για μια ακόμα φορά κόβουν και ράβουν τα σχετικά πρωτόκολλα στα μέτρα των αναγκών του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω αποτυπώνονται ανάγλυφα στην απόφαση των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) - η οποία είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν - να μειωθεί στις 5 μέρες η καραντίνα για όσους έχουν μολυνθεί με COVID-19, εφόσον είναι «ασυμπτωματικοί» (κάτι που φυσικά θα πιστοποιείται και πάλι μέσω... «ατομικής ευθύνης», από τον ίδιο τον ασθενή)!

Οπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου, Αντ. Φάουτσι, η απόφαση ανταποκρίνεται ξεκάθαρα στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, επιτρέποντας στην εργοδοσία να επαναφέρει εργαζόμενους με κορονοϊό πιο γρήγορα στη δουλειά.

«Ο λόγος είναι ότι με τον τεράστιο όγκο των νέων κρουσμάτων που έχουμε και που αναμένουμε με την "Ομικρον", ένα από τα πράγματα που θέλουμε να προσέχουμε είναι ότι δεν έχουμε τόσο πολλούς ανθρώπους έξω», δήλωσε ο Φάουτσι στο CNN. «Εάν είστε ασυμπτωματικοί και έχετε μολυνθεί, θέλουμε να επαναφέρουμε τους ανθρώπους στις δουλειές τους, ειδικά εκείνους με βασικές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Κι όλα αυτά, όταν και με τα προηγούμενα πρωτόκολλα, οι μεγάλοι χώροι δουλειάς στις ΗΠΑ και σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, με την απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων, στον χώρο εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ο.κ.

Περιοριστικά μέτρα, ελλείψεις σε υγειονομικούς και τεστ, μετά από 2 χρόνια πανδημίας

Η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής «Ομικρον» θα προκαλέσει «μεγάλο αριθμό νοσηλειών» ασθενών με Covid-19, «ιδιαίτερα μεταξύ των μη εμβολιασμένων», προειδοποίησε το ευρωπαϊκό παράρτημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), την ώρα που τα κρούσματα Covid-19 παγκοσμίως σημείωσαν ημερήσιο ρεκόρ τη Δευτέρα (πάνω από 1,44 εκατ.), έναν χρόνο αφότου άρχισαν να κυκλοφορούν τα εμβόλια και δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται καθημερινά η ανάγκη για ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας, με δωρεάν και συχνά διαγνωστικά τεστ, μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς σε χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α., όπως επίσης και η ανάγκη για ολοκληρωμένα εμβολιαστικά προγράμματα και αποφασιστική ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας σε όλες τις βαθμίδες.

Στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, καταγράφεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται με Covid-19. Οι εισαγωγές παιδιών τετραπλασιάστηκαν τη βδομάδα που ξεκίνησε στις 19/12, σε σύγκριση με τη βδομάδα που ξεκίνησε στις 5/12. Οι μισές εισαγωγές αφορούν παιδιά κάτω των 5 ετών, που δεν έχουν φτάσει ακόμη σε ηλικία για να εμβολιαστούν.

Συνολικά, ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αυξάνεται, με περίπου 190.000 νέες μολύνσεις καθημερινά, κατά μέσο όρο, το τελευταίο 7ήμερο, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Κι ενώ αυξάνεται η ζήτηση για διαγνωστικά τεστ λόγω της νέας πανδημικής έξαρσης, των εορτών και των ταξιδιών, σε αρκετές περιοχές παρατηρείται μεγάλη έλλειψη. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι θα επιλύσει το ζήτημα, τα τεστ δεν θα είναι πλήρως διαθέσιμα για όλους πριν από τον Γενάρη. Η έλλειψη σχετίζεται με την κερδοφορία των φαρμακευτικών ομίλων και την αναρχία στην καπιταλιστική οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι, καθώς τα κρούσματα μειώνονταν εξαιτίας των εμβολιασμών, ορισμένες φαρμακοβιομηχανίες είχαν σταματήσει ή μειώσει την παραγωγή τεστ, με καταγγελίες ακόμη και ότι μεγάλες ποσότητες συστατικών για τεστ είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια!

Στη Βρετανία, η πανδημία έχει επιδεινώσει τη χρόνια έλλειψη υγειονομικού προσωπικού. Επιχειρώντας να «μπαλώσει» τις τρύπες, την ώρα που το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι υγειονομικοί θα προστεθούν στη λίστα επαγγελμάτων που είναι σε έλλειψη, για τα οποία ισχύουν προσωρινά χαλαρότεροι μεταναστευτικοί κανόνες. Ετσι, εργαζόμενοι του κλάδου από άλλες χώρες θα μπορούν να λάβουν βίζα για περίοδο 12 μηνών.

Στην Κίνα και δεύτερη πόλη τέθηκε σε καραντίνα, καθώς χτες τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα ανήλθαν σε 209. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από τον Μάρτη του 2020. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αποφασίστηκε χτες να παραμείνουν στα σπίτια τους στην πόλη Γιανάν, στη Βόρεια Κίνα και έκλεισαν οι επιχειρήσεις. Η πόλη Σιάν ήταν η πρώτη κινεζική πόλη που αποφασίστηκε να μπει σε lockdown, ωστόσο τα κρούσματα «επιμένουν» ανοδικά παρά τους περιορισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ