Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Εκρηξη κρουσμάτων, εκκωφαντική απουσία ουσιαστικών μέτρων προστασίας

Πάνω από 21 χιλιάδες τα χτεσινά κρούσματα, χάνεται εντελώς ο έλεγχος της επιδημιολογικής επιτήρησης

Νέο θλιβερό ρεκόρ στον αριθμό των κρουσμάτων καταγράφηκε χτες, επιβεβαιώνοντας την επέλαση της «Ομικρον», με τον αριθμό μόλις σε μία μέρα να εκτινάσσεται σε 21.657, ενώ σχεδόν τα μισά (9.882) εντοπίζονται στην Αττική.

Χτες άλλοι 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 20.557 θανάτους, ενώ 635 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (το 85,04% ανεμβολίαστοι).

Από τα 21.657 νέα κρούσματα καταγράφεται νέο ρεκόρ στα «ορφανά», καθώς τα ...935 είναι υπό διερεύνηση, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο κενό που παραμένει στην επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και τις περιορισμένες δυνατότητες ιχνηλάτησης. Αλλωστε, τα δωρεάν τεστ περιορίζονται μόνο σε μερικές μονάδες του ΕΟΔΥ σε όλη τη χώρα και απευθύνονται μόνο στους εμβολιασμένους. Τα 2.665 κρούσματα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη, 437 στη Λάρισα, 435 στο Ηράκλειο, 412 στην Αχαΐα, 380 στην Κοζάνη, 346 στην Εύβοια, 341 στην Καρδίτσα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.105.885.

Το ποσοστό θετικότητας έχει εκτιναχθεί στο 6,13%, ενώ αύξηση καταγράφεται και στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα: 233% στα Ιωάννινα, 191% στην Κέρκυρα, 35% στο Ηράκλειο, 26% στα Χανιά, 14% στη Θεσσαλονίκη.

Σ' αυτό το φόντο ο υπουργός Υγείας εμφανιζόταν χτες από το ένα κανάλι στο άλλο, προκειμένου να πείσει για την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας (διπλή μάσκα, αποστάσεις) ως αντίδοτο στα φρακαρισμένα ΜΜΜ και στα νοσοκομεία, στην απουσία μέτρων στους χώρους δουλειάς κ.λπ. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει προετοιμάσει το έδαφος για νέες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα και ενίσχυση της ατομικής ευθύνης, ενώ προαναγγέλλεται και μείωση των ημερών καραντίνας στις 5 από 10 για διαπιστωμένα κρούσματα.

Για «επίσπευση» της εφαρμογής των μέτρων ...περισσότερης «ατομικής ευθύνης» άλλωστε προϊδέαζε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. Κάνοντας μάλιστα «ανασκόπηση» της χρονιάς, απογείωνε την πρόκληση προς τον λαό λέγοντας ότι «κανείς στη νεοελληνική ιστορία δεν έκανε περισσότερα για το ΕΣΥ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε συνθήκες τόσο μεγάλης πίεσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ