Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ξέρουν καλά

Τα πολύνεκρα ναυάγια των τελευταίων ημερών στο Αιγαίο, με θύματα δεκάδες μετανάστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, είναι ένα ακόμα έγκλημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Εχει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή όλων εκείνων που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική της καταστολής και του εγκλωβισμού των κατατρεγμένων, που βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι' αυτούς και τις οικογένειές τους.

Η προσπάθεια να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων πίσω από τα «αδίστακτα κυκλώματα των διακινητών» και την «εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού από την Τουρκία» είναι απαράδεκτη και προκλητική.

Ξέρουν καλά πως δεν είναι «αθώοι του αίματος» για τους χιλιάδες ξεριζωμένους που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στις όχθες του Εβρου, στα νερά του Αιγαίου και ολόκληρης της Μεσογείου.

Ξέρουν καλά πως η πολιτική τους στο Μεταναστευτικό - Προσφυγικό είναι αυτή που δίνει έδαφος σε άθλια κυκλώματα να πλουτίζουν από τη διακίνηση των μεταναστών, οργανώνοντας ταξίδια θανάτου, αδιαφορώντας για τη ζωή ακόμα και μικρών παιδιών.

Ξέρουν καλά ότι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που οξύνονται, και στους οποίους η χώρα μας χώνεται ολοένα και πιο βαθιά, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, είναι αυτοί που μετατρέπουν τους πρόσφυγες σε «πιόνια», στήνοντας επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος τους και σε βάρος των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, υλοποιούν όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική του εγκλωβισμού σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, με τις «Αμυγδαλέζες», τις «Μόριες» και τα «Καρά Τεπέ», την εφαρμογή των ευρωενωσιακών Συνθηκών και του Κανονισμού του Δουβλίνου, της κατάπτυστης «Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας», η οποία βρίσκεται σε φάση «επαναδιαπραγμάτευσης» για τη συνέχισή της τα επόμενα χρόνια.

Είναι οι ίδιες κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης, τη βασική αιτία που ξεριζώνει χιλιάδες μετανάστες από τις εστίες τους, για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και την ανέχεια.

Αδιάψευστος μάρτυρας το ότι η πλειοψηφία των προσφύγων και μεταναστών προέρχεται από τα πιο «καυτά» σημεία της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αφρικής, εκεί όπου μαίνονται οι επεμβάσεις και κλιμακώνονται οι συγκρούσεις για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς, αγορών και σφαιρών επιρροής, στον αδυσώπητο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.

Τα ίδια τα κύματα των προσφύγων αξιοποιούνται για την ένταση της καταστολής, όχι μόνο σε βάρος των κατατρεγμένων αλλά και των λαών της ΕΕ, την ώρα που στις χώρες προορισμού διαμορφώνεται μια ακόμα φτηνότερη και πιο άγρια εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, όπως δείχνει η πείρα και από τη χώρα μας, με το διαρκές «κυνηγητό», τη στέρηση χαρτιών, την εργοδοτική τρομοκρατία με τις πλάτες του κρατικού μηχανισμού.

Πάει λοιπόν πολύ να παριστάνουν τους «κροκόδειλους» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι «στυλοβάτες» αυτής της αντιδραστικής - αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε αυτό το έγκλημα διαρκείας απάντηση είναι ο κοινός αγώνας Ελλήνων και μεταναστών για να καταργηθούν οι άθλιες συμφωνίες που τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας. Για τη δημιουργία επιτροπών ασύλου με ευθύνη ΕΕ και ΟΗΕ στην Τουρκία, ώστε να πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού. Για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όσους μείνουν στη χώρα μας, για δικαιώματα στη δουλειά και στη μόρφωση των παιδιών τους.

Ο αγώνας αυτός και η αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσουν, δεν μπορεί παρά να βάζουν στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά, διεκδικώντας την απεμπλοκή της χώρας από τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, την επιστροφή εδώ και τώρα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ