Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκληματική αδιαφορία στο ορφανοτροφείο της φρίκης

Την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων αναδεικνύουν οι αναφορές της νηπιαγωγού που εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα σε ιδιωτικό ορφανοτροφείο - κολαστήριο της Αθήνας (το όνομά του δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα), η οποία κατήγγειλε τα όσα είδε. Ανέφερε πέρα από την κακοποίηση παιδιών ηλικίας 7 έως 11 χρόνων και τον εξαναγκασμό τους σε σεξουαλικές πράξεις με την παρουσία εργαζομένων του ιδρύματος. Η νηπιαγωγός, σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, ρίχνει ευθύνες στην «πρόεδρο του ιδρύματος, ότι κάλυπτε τα όσα γίνονταν και επέτρεπε τη συνύπαρξη παιδιών διαφορετικής ηλικίας, την κοινωνική υπηρεσία, που δεν έχει κάνει κάτι για να σωθούν αυτές οι ψυχές, την ψυχολόγο».

Σημειωτέον, έχει δοθεί εντολή από τον εισαγγελέα Ανηλίκων για προκαταρκτική έρευνα για κακοποίηση των παιδιών του ιδρύματος το οποίο φιλοξενούσε παιδιά που είχαν γνωρίσει κακοποιητικές συμπεριφορές στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Η νηπιαγωγός που κατήγγειλε τη φρίκη, φέρεται να άκουσε και να είδε μικρά παιδιά να επιδίδονται σε ερωτικές πράξεις, χωρίς κάποια να γνωρίζουν καν τι σημαίνουν όσα έκαναν. Μετά την αποκάλυψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για εργαζόμενες στο ίδρυμα που φέρεται να έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ, η νηπιαγωγός στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι ήταν παρούσα σε ένα περιστατικό ερωτικής περίπτυξης, στις τουαλέτες, ανάμεσα σε ανηλίκους. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, ενώ είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την προβληματική κατάσταση στο ορφανοτροφείο αυτή δεν προχώρησε.

Η νηπιαγωγός θυμάται επίσης λεπτομέρειες από περιστατικό εκφοβισμού που εκτυλίχθηκε σε βάρος παιδιού από εργαζόμενο στο ίδρυμα που έλεγε σε παιδί: «Για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;», και το παιδί να απαντά «όχι, δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες», που ήταν, όπως όλα δείχνουν, αίθουσα τιμωρίας. Επίσης καταγγέλλει ότι όταν ζήτησε να συνομιλήσει με ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί τα παιδιά δεν της επιτράπηκε. Ακόμα αναφέρει ότι «τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό και τα μεγαλύτερα έχουν ελάχιστα ρούχα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ