Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ
Και άλλοι νεκροί θύματα της ενεργειακής φτώχειας

Από πυρκαγιά σε σπίτι στο Μεταξουργείο

Eurokinissi

Από πυρκαγιά σε σπίτι στο Μεταξουργείο
Πληθαίνουν τα θύματα από πυρκαγιές σε σπίτια. Πολλές από αυτές προέρχονται από θερμαντικά σώματα, σόμπες ξύλων ή ηλεκτρικές που χρησιμοποιούνται από νοικοκυριά, για να μπορέσουν να ζεσταθούν, ελλείψει άλλου μέσου. Κάθε χρόνο περίπου 25 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από φωτιές σε κατοικίες, ενώ το διάστημα 10 - 20 Δεκέμβρη 13 άτομα έχασαν τη ζωή τους από φωτιά στις κατοικίες τους. Από 22 έως 25 Δεκέμβρη, μάλιστα, προστέθηκαν άλλοι 7 νεκροί.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη 59χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την Πυροσβεστική μετά από φωτιά σε μονοκατοικία στην Τακτικούπολη Τροιζηνίας. Στο σημείο έσπευσαν 11 πυροσβέστες και 4 οχήματα, που κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ η μονοκατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς. Την ίδια μέρα ανασύρθηκε νεκρός ένας 90χρονος από μονοκατοικία στο Γκάζι, στην οδό Ελασιδών, όπου εκδηλώθηκε φωτιά λίγο μετά τις 8 μ.μ. Το θύμα φέρεται να ήταν ρακοσυλλέκτης, ο οποίος είχε πολλά αντικείμενα στο σπίτι του, γι' αυτό και η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Ο 90χρονος είχε ανάψει κάποια θερμάστρα για να ζεσταθεί, από την οποία πιθανώς ξεκίνησε η φωτιά.

Την Παρασκευή ξέσπασε πυρκαγιά λίγο πριν από τις 4 π.μ. σε διώροφη κατοικία στην οδό Αγίας Τριάδας στο Καματερό. Από το σημείο απομακρύνθηκαν πέντε άτομα, τα οποία παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Την ίδια μέρα στον Βόλο, στην οδό Δεληγιώργη, βρέθηκε νεκρή 67χρονη από αναθυμιάσεις μετά από πυρκαγιά στο σπίτι της (διώροφη μονοκατοικία). Σε ένα από τα δωμάτια βρέθηκε η 67χρονη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της, καθισμένη σε καρέκλα.

Το Σάββατο το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μετά από φωτιά ένας 37χρονος με κινητικά προβλήματα, μέσα στο διαμέρισμά του στο Ιλιον. Ο άτυχος άντρας απανθρακώθηκε όταν πήρε φωτιά η ηλεκτρική κουβέρτα που είχε στο κρεβάτι του προκειμένου να ζεσταθεί, πιθανώς από βραχυκύκλωμα. «Το σπίτι είχε θέρμανση αλλά τώρα τελευταία έκαναν μαστορέματα και είχε κλείσει. Λεφτά για σόμπα δεν είχε και κάποιος του είχε δώσει την κουβέρτα», δήλωσε συγγενής του θύματος.

Την ίδια μέρα, ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους στο Ηράκλειο Κρήτης. Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αναθυμιάσεων από το μαγκάλι που είχαν για να ζεσταθούν.

Την Κυριακή φέρεται να μεταφέρθηκαν στο «Παίδων» δύο αδέρφια, ηλικίας 11 και 5 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στην οδό Καλλέργη στο Μεταξουργείο. Η φωτιά ενδέχεται να ξέσπασε από θερμαντικό σώμα το οποίο είχαν ανάψει οι γονείς τους προκειμένου να ζεσταθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ενεργειακής φτώχειας στην ΕΕ. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ενεργειακής Φτώχειας, το 22,7% του πληθυσμού της χώρας αδυνατούσε να διατηρήσει ζεστό το σπίτι του τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ το 35,6% του πληθυσμού δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς Ενέργειας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νεκρός από φωτιά στο σπίτι του(2024-02-09 00:00:00.0)
Κι άλλος νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα(2022-01-15 00:00:00.0)
Νεκροί σε πυρκαγιές σε σπίτια(2022-01-04 00:00:00.0)
Δύο νεκροί από πυρκαγιά(2017-01-28 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2015-11-19 00:00:00.0)
Κινδύνεψαν τρία παιδιά(2000-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ