Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Οταν σβήνουν τα φώτα, λάμπει η αλληλεγγύη!

Συγκινητική ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες των Επιτροπών Αγώνα, που δίνουν χαρά σε μικρούς και μεγαλύτερους τις μέρες αυτές των γιορτών

{1} Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τις μπάλες - ευχές
{1} Το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τις μπάλες - ευχές
Η συνεχιζόμενη λαϊκή αλληλεγγύη δίνει δύναμη και αντοχή στον αγώνα του λαού της Βόρειας Εύβοιας. Ειδικά αυτή την περίοδο των γιορτών, «σκοπός μας είναι μαζί με την οργάνωση του αγώνα και της διεκδίκησης, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη, να στηρίξουμε τα παιδιά μας με όλους τους τρόπους. Να μείνουμε στον τόπο μας και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Με το κεφάλι μας ψηλά και τα παιδιά μας χαμογελαστά!», όπως αναφέρει σε μήνυμά της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέσα στις γιορτές είναι μια όαση ξεγνοιασιάς για τα παιδιά στα πυρόπληκτα χωριά, αλλά και μια ανάσα πολιτισμού, που ψυχαγωγεί, σκορπάει χαμόγελα και αισιοδοξία.

Ηδη είναι πολλά τα σωματεία που στέλνουν είδη πρώτης ανάγκης, Αγροτικοί Σύλλογοι που στέλνουν ζωοτροφές, Σύλλογοι Γονέων που στέλνουν δώρα στα παιδιά. Ξεχωρίζουν τα δώρα από παιδιά για παιδιά, όπως το χριστουγεννιάτικο δέντρο που έστειλαν μαθητές από το Ληλάντιο, που κάθε μπάλα είναι και μια ευχή για τους φίλους τους στη Βόρεια Εύβοια.

Σταθερή προσφορά από τον δήμο Πατρέων

Συνολικά 90 παιδιά στα 10 παιδικά τμήματα που λειτουργούν στο Εικαστικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Πατρέων, με μεγάλη χαρά συμμετείχαν από τις αρχές Οκτώβρη στο πρόγραμμα κατασκευής δώρων για τα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας. Εφτιαξαν κεραμικές κατασκευές, χριστουγεννιάτικα στολίδια και, το πιο συγκινητικό, ζωγραφιές και χριστουγεννιάτικες κάρτες. Με αυτόν τον τρόπο κάθε παιδί που παραλαμβάνει την όμορφη τσαντούλα - δώρο, βρίσκει μέσα ένα μοναδικό μήνυμα από το παιδί που το δημιούργησε.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, εξάλλου, παρά το τσουχτερό κρύο, «ανέβηκε» σε Βασιλικά, Ιστιαία και Μαντούδι η θεατρική παράσταση «Τα Κίτρινα Γάντια» του Αλέκου Σακελλάριου, από τη θεατρική ομάδα «ΗΘΟΣ ΠΟΙΕΙ», με την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού, που ήρθε φορτωμένος με δώρα... Στο τέλος των παραστάσεων, τα δώρα δόθηκαν στις Επιτροπές Αγώνα που τα μοιράζουν σε σχολεία, όπως το νηπιαγωγείο στην Κήρινθο. Ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση μικρών και μεγάλων γι' αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία δύσκολα περιγράφονται.

Ενα ολόκληρο δωμάτιο με δώρα, ευχές και κάρτες για τα παιδιά
Ενα ολόκληρο δωμάτιο με δώρα, ευχές και κάρτες για τα παιδιά
«Με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση να έρθουμε εδώ, εννοείται αφιλοκερδώς, να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να προσφέρουμε χαμόγελο στον κόσμο. Αυτή είναι μεγάλη χαρά για μας και γίνεται ακόμη μεγαλύτερη σε αυτές τις συνθήκες, σε αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα και παλεύουν για να μείνουν στον τόπο τους», σημείωσε ο Χρήστος Σαλαμούρας, μέλος της θεατρικής ομάδας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας Ιτεών στην Πάτρα.

Γνήσια λαϊκή στήριξη στον αγώνα της επιβίωσης

Ο δήμος Πατρέων στήριξε από την πρώτη στιγμή με είδη πρώτης ανάγκης, παραστάσεις Καραγκιόζη, θεατρικές παραστάσεις και δώρα τα παιδιά και τις οικογένειές τους στα πυρόπληκτα χωριά, όταν οι δήμοι στις περιοχές που κάηκαν δεν παίρνουν καμιά τέτοια πρωτοβουλία!

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων και τα Κέντρα Αλληλεγγύης, που λειτουργούν σε Στροφυλιά και Ιστιαία, βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της αλληλεγγύης, την ώρα που οι δήμοι της περιοχής κρατάνε κλειδωμένα είδη πρώτης ανάγκης στις αποθήκες και τα γήπεδα.

Αυτή η πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη, που έχει στο επίκεντρο τον αγωνιζόμενο λαό της Βόρειας Εύβοιας, τον αγώνα του για την κάλυψη των αναγκών του, δεν αντιμετωπίζει την προσφορά ως φιλανθρωπία ή ως υποκατάσταση της κρατικής ευθύνης, αλλά ως μια αναγκαία και μαχητική μορφή στήριξης του λαού της Βόρειας Εύβοιας, συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης. Εκφράζει έτσι στην καθημερινή δράση το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

{2} Ευχετήριες κάρτες και ζωγραφιές για τα παιδιά στα πυρόπληκτα χωριά, με πολλή αγάπη από φίλους τους στην Πάτρα
{2} Ευχετήριες κάρτες και ζωγραφιές για τα παιδιά στα πυρόπληκτα χωριά, με πολλή αγάπη από φίλους τους στην Πάτρα
Στον αντίποδα, οι δήμοι της Βόρειας Εύβοιας έχουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις εταιρείες, την «εταιρική κοινωνική ευθύνη», προβάλλοντας και στηρίζοντας χορηγούς, τις φιλανθρωπίες που υποκαθιστούν την κρατική ευθύνη. Είναι άλλωστε οι ίδιοι που πρωταγωνιστούν στο σχέδιο «ανασυγκρότησης» της Βόρειας Εύβοιας, που κόβει από τις ανάγκες του λαού και ράβει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.


{4} Η θεατρική παράσταση καθήλωσε μικρούς και μεγάλους
{4} Η θεατρική παράσταση καθήλωσε μικρούς και μεγάλους

{3}
{3}
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας θα συνεχιστεί ενάντια σε αυτούς που καίνε το μέλλον μας(2022-08-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε σύσκεψη των πληγέντων από φυσικές καταστροφές από όλη τη χώρα(2021-10-08 00:00:00.0)
Με τον αγώνα και την αλληλεγγύη χτίζει το αύριο ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας(2021-10-05 00:00:00.0)
«Εμείς θα ζήσουμε στον τόπο μας»(2021-09-17 00:00:00.0)
«Κοσκινίζουν» τους πληγέντες και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα(2021-09-07 00:00:00.0)
Κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία του αυριανού συλλαλητηρίου(2021-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ