Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Αδιάλλακτη η κυβέρνηση και για το έκτακτο επίδομα

Σε αγωνιστική εγρήγορση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, απέναντι στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις στην αγωνία τους για το αύριο, αλλά και να χορηγήσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που διεκδικούν τα Σωματεία ενόψει των γιορτών.

Στην τηλεδιάσκεψη που είχαν τα Σωματεία το απόγευμα της Τετάρτης με την γενική γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, η εκπρόσωπος της κυβέρνησης επέμεινε στον αποπροσανατολισμό και στην προσπάθεια συσκότισης των αιτίων των προβλημάτων των εργαζομένων, βάζοντας μπροστά π.χ. το χρέος της επιχείρησης στη ΔΕΗ κ.ά., προκειμένου να κρυφτεί η στρατηγική της ιδιωτικοποίησης που αφήνει το προσωπικό «επί ξύλου κρεμάμενο».

Ταυτόχρονα, για μια ακόμα φορά, επιστράτευσε εκβιαστικά διλήμματα, πιέζοντας τους εργαζόμενους να συναινέσουν σε απολύσεις, ενώ σταθερά η κυβέρνηση προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα αναμονής γύρω από την «επόμενη μέρα», για να βάλει στον πάγο την αγωνιστική διεκδίκηση.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας η συζήτηση ανακυκλώθηκε ξανά στον νόμο της εκκαθάρισης και στους όρους απόλυσης των εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει ζήτημα μετακινήσεων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στον δημόσιο τομέα καθώς και ότι δεν υπάρχει διασφάλιση θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων, με τον «επενδυτή» που θα προκύψει από τους διαγωνισμούς να προσλαμβάνει όσους θέλει και με όποιους όρους θέλει.

Επίσης, η κυβέρνηση αρνείται να χορηγήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να «ανασάνουν» οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τις μέρες των γιορτών, καθώς το υπουργείο Οικονομικών έδωσε αρνητική απάντηση. Τα Σωματεία ωστόσο θα συνεχίσουν να διεκδικούν την έκτακτη ενίσχυση, σχεδιάζοντας μάλιστα να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις.

«Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουμε αντέξει δύο χρόνια τώρα και είμαστε ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, όλων των θέσεων εργασίας, των δικαιωμάτων και του μόχθου μας», ανέφερε στον «Ριζοσπάστη» μετά τη συνάντηση ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Ειδικά για το έκτακτο επίδομα, που αρνείται να εγκρίνει το υπουργείο Οικονομικών, πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο για να αντιληφθεί η κυβέρνηση την τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και να δώσει στους εργαζόμενους την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος ενός μισθού που διεκδικούμε προκειμένου να κάνουμε γιορτές. Διαφορετικά θα απαντήσουμε με κινητοποιήσεις. Οπως με συνέχιση του αγώνα θα απαντήσουμε και στους σχεδιασμούς της να μας πετάξει έξω από την εργασία μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ