Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2021 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Ασπίδα προστασίας με αλληλεγγύη και στήριξη στους εργαζόμενους

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες και οι εορταστικές εκδηλώσεις, με σύνθημα «Κανένας μόνος του!»

Παιδική γιορτή από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
Παιδική γιορτή από το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής
«Κανένας μόνος του!» Το σύνθημα αυτό κάνουν πράξη αυτές τις μέρες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς σε όλη τη χώρα, οργανώνοντας έναν πλούτο από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης. Συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και παιχνιδιών, παιδικές γιορτές και εκδηλώσεις, πρακτικά μέτρα για να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια στο σκοτάδι, είναι μερικές από τις δράσεις που αναπτύσσονται από σωματεία σε κλάδους και χώρους δουλειάς, όπως και από μαζικούς φορείς σε συνοικίες.

Μια σημαντική διάσταση στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, που βοηθάει έμπρακτα να μείνουν όρθιοι, να μη λυγίσουν από το κύμα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, να παλέψουν από καλύτερες θέσεις για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Στο επίκεντρο της στήριξης είναι ειδικά όσοι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά και εισόδημα αλλά και οι εκατοντάδες οικογένειες που επλήγησαν το προηγούμενο διάστημα από φυσικές καταστροφές και πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, να ενισχύσουν την πάλη για πλήρεις αποζημιώσεις, ουσιαστικά μέτρα στήριξης κ.λπ. Ενα μεγάλο κομμάτι της αλληλεγγύης αφορά και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ενδεικτικά, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής συλλέγει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παίρνει πρωτοβουλίες για να μη μείνει κανένα λαϊκό νοικοκυριό στο σκοτάδι λόγω διακοπών ρεύματος μετά τις υπέρογκες ανατιμήσεις.

ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
Στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) συγκέντρωσε δωροεπιταγές από σούπερ μάρκετ, που δόθηκαν σε απλήρωτους εργαζόμενους, σε ανέργους και στις οικογένειές τους, για να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα, να ηρεμήσουν αυτές τις μέρες και να ξαναμπούν στον αγώνα, τη νέα χρονιά, με νέες δυνάμεις. Αντίστοιχα, το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων συγκέντρωσε υλική βοήθεια (τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης) στα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη, κυρίως μέσα από κινητοποίηση των συναδέλφων τους στους χώρους δουλειάς.

Τρόφιμα, παιχνίδια και άλλα αναγκαία είδη συγκεντρώνει αυτές τις μέρες το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (καθημερινά στην έδρα του 9 π.μ. - 1 μ.μ. και 6 μ.μ. - 9 μ.μ.), με σύνθημα «Αλληλεγγύη, όπλο των εργαζομένων - Κανένας μόνος του απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας». Παράλληλα, από κοινού με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Πάτρας και με τη συμβολή καραγκιοζοπαιχτών της πόλης οργάνωσαν δωρεάν παραστάσεις Καραγκιόζη, που συνεχίζονται μέχρι τις 24/12.

Συμβάλλοντας από τη δική του πλευρά, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας οργάνωσε φέτος για πρώτη χρονιά το δικό του Στέκι Αλληλεγγύης στην πλατεία Γεωργίου, ενώ για τρίτη χρονιά φέτος, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Πάτρας θα πραγματοποιήσουν γιορτή για παιδιά την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ. στην έδρα του ΕΚ Πάτρας.

Από την οργάνωση της αλληλεγγύης στην Πάτρα
Από την οργάνωση της αλληλεγγύης στην Πάτρα
Εκδήλωση για τα παιδιά οργανώνει το Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 29 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Θα περιλαμβάνει κουκλοθέατρο και Καραγκιόζη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ