Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΙΘ
Το Σάββατο η κινητοποίηση για την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων

Κινητοποίηση το Σάββατο 18 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ., έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, στην οδό Αριστοτέλους, για την επαναλειτουργία των κλειστών Νοσοκομείων «Παναγία», Λοιμωδών και «424», καθώς και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, οργανώνει η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Καλεί σωματεία και φορείς μαζί με τους υγειονομικούς να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΝΙΘ καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει: «Σε αυτήν τη φάση που η πληρότητα όλων των νοσοκομείων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, που κυριολεκτικά οι ασθενείς ξεχειλίζουν από τα νοσοκομεία μετά από κάθε εφημερία, δεν κρίνουν σκόπιμη την επαναλειτουργία αυτών των δομών, με προσωπικό και εξοπλισμό, για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας και περίθαλψης Covid και non-Covid ασθενών;

Τώρα μάλιστα που μια μεταδοτική ασθένεια έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου πανδημία, από την οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, δεν θα ξεμπερδέψουμε άμεσα, δεν θα πρέπει να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων - Λοιμωδών, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό;».

Απαιτεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων, σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση των νοσοκομείων και απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού. Επίσης, σε επίταξη των 120 κλινών ΜΕΘ και των τουλάχιστον 1.000 κλινών νοσηλείας που έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης («Διαβαλκανικό», «Αγ. Λουκάς», «Βιοκλινική», «Γενική Κλινική» και «Κυανός Σταυρός»). Ενταξη του συνόλου της ιδιωτικής Υγείας σε κεντρικό έλεγχο από το κράτος με στόχο η πανδημία να μην αντιμετωπίζεται σε βάρος των υπόλοιπων ασθενειών.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ