Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σταθερά υψηλά τα κρούσματα σε μαθητές

Καμιά μέριμνα από το υπουργείο για τις αυξημένες απουσίες των μαθητών

INTIME NEWS

Σταθερά πάνω από 10.000 νέα κρούσματα εντοπίζονται κάθε βδομάδα σε παιδιά και πάνω από 15.000 μαθητές λείπουν σε διάστημα δεκαημέρου (που κρατάει η καραντίνα) από τα σχολεία, όμως απέναντι σε αυτά τα υψηλά νούμερα η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια, επαναλαμβάνοντας ότι όλα είναι καλώς καμωμένα στα σχολεία, τα οποία έχει αφήσει για άλλη μια φορά εντελώς αθωράκιστα απέναντι στην πανδημία.

Στις μορφωτικές απώλειες των δύο προηγούμενων χρόνων με το ανοιγοκλείσιμο των σχολείων και την τηλεκπαίδευση, έρχονται να προστεθούν τώρα και αυτές της φετινής νέας κατάστασης με έναν μεγάλο αριθμό μαθητών να μένει σπίτι ενώ το υπόλοιπο τμήμα προχωράει. Σε αυτά προστίθενται και τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, με περιπτώσεις που μαθήματα δεν έχουν διδαχθεί καθόλου από την αρχή του χρόνου ή περιπτώσεις όπου ένας εκπαιδευτικός χρειάζεται να λείψει με άδεια και δεν υπάρχει κανείς στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για να τον αναπληρώσει.

Με τον αυξημένο όγκο των κρουσμάτων δε πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την πραγματοποίηση δωρεάν rapid test σε δημόσιες δομές, πολλές εκ των οποίων δεν λειτουργούν μετά το μεσημέρι ή δεν υπάρχουν κοντά στην περιοχή τους, «σπρώχνοντας» τους γονείς είτε να τα κάνουν σε ιδιωτικές δομές είτε να αναγκάζονται τα παιδιά να λείψουν τις πρωινές ώρες από το σχολείο προκειμένου να ελεγχθούν για να μπορούν με ασφάλεια να πάνε στις τάξεις.

Παράλληλα με τον κορονοϊό κυκλοφορούν ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες και άλλες ιώσεις, που δεδομένων των συνθηκών κρατούν τους μαθητές στο σπίτι ή και τους οδηγούν σε επιπλέον τεστ, για να αποκλείσουν ότι πρόκειται για κορονοϊό.

Αθροιστικά όλα τα παραπάνω οδηγούν πολλούς μαθητές σε έναν αυξημένο αριθμό απουσιών, χωρίς να έχουμε φτάσει ακόμα καν στο μέσον της σχολικής χρονιάς. Ομως, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δώσει στα σχολεία καμιά οδηγία ελαστικότητας στην καταμέτρηση των απουσιών, όπως έκανε την περσινή χρονιά, λες και δεν συνεχίζονται η πανδημία και οι συνέπειές της, λες και δεν είναι αυξημένες οι απουσίες των μαθητών καθαρά για λόγους υγείας των ίδιων και των συμμαθητών τους...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ