Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Κάλεσμα συσπείρωσης και μάχης μπροστά στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο

Πραγματοποιείται στις 12 Δεκέμβρη

Πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές των Συλλόγων τους απευθύνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού, προχωρώντας σε εκλογοαπολογιστικό συνέδριο για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου την Κυριακή 12 Δεκέμβρη.

Οι εκλογές στους Αγροτικούς Συλλόγους προχωρούν και τα μηνύματα που έρχονται είναι αισιόδοξα. Στον Σύλλογο Ακτίου - Βόνιτσας - Θύριου οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 250 (αρκετοί παραπάνω σε σχέση με 4 χρόνια πριν) και η συνέχεια θα δοθεί στους υπόλοιπους. Εκλογές έχουν προγραμματίσει μέχρι τώρα οι ΑΣ Μακρυνείας (21-23/11), Θέρμου (24-26/11) και Καινούργιου (24-26/11) και έπονται οι επόμενοι.

Αναφερόμενη σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφους που δίνουν μάχη επιβίωσης καθημερινά, στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας πλούσιος σε αγροτική παραγωγή νομός, με πολλές καλλιέργειες και μεγάλο αγροτικό πληθυσμό. Την ίδια ώρα όμως οι αγρότες δεν καρπώνονται τα οφέλη του τόπου μας και ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα και αυξανόμενα προβλήματα».

Αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην κτηνοτροφία και σε μια σειρά καλλιέργειες, με τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων, η ΟΑΣ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες - κτηνοτρόφους να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά:

«Τα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά έχουν υπευθύνους με ονοματεπώνυμο. Είναι η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και της ΕΕ. Η ΚΑΠ της ΕΕ, ως εργαλείο για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια, μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στην εξαθλίωση. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση ωφελεί το κεφάλαιο και όχι τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών στη χώρα μας, που είναι μικρομεσαίοι.

Τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας έχουν ως κύριο στόχο να σωθούν και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου».

Κόντρα στην κοροϊδία

Συνεχίζοντας η ΟΑΣ αναδεικνύει την κοροϊδία πίσω από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι έχει δώσει αυξημένες αποζημιώσεις για να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα: «Η αλήθεια είναι ότι είναι ψίχουλα μπροστά στην απώλεια εισοδήματος λόγω ακαρπίας και καταστροφών από καύσωνες και πλημμύρες». Αλλωστε οι βιοπαλαιστές αγρότες αποκλείονται από τα πακέτα ενίσχυσης, «την ώρα που ενισχύονται με δισεκατομμύρια από κονδύλια ΕΣΠΑ, φθηνά δάνεια και επιδότηση θέσεων εργασίας οι χονδρέμποροι τροφίμων, βιομήχανοι κ.ά.». Αυτή είναι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και την «ακολουθούν και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ», τονίζει η ΟΑΣ.

Καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να αξιοποιήσουν την πείρα τους, τα κέρδη που είχαν μέσα από την οργάνωση των αγώνων και τη συμμετοχή τους σε αυτούς, και να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση: «Ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ για νέους μαζικούς, δυναμικούς και νικηφόρους αγώνες, κόντρα στη μοιρολατρία, στην ηττοπάθεια, στην απογοήτευση, στις απατηλές υποσχέσεις που χαϊδεύουν τα αυτιά μας, σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους», με τον οποίο «μπορούμε να ανακόψουμε την επίθεση και να έχουμε κατακτήσεις που θα δίνουν ανάσες».

Η ΟΑΣ δηλώνει ότι συντονίζει τον βηματισμό της με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και τις διεκδικήσεις που προβάλλει για την ουσιαστική προστασία του βιοπαλαιστή αγρότη, όπως κατώτατες εγγυημένες τιμές, άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Επίσης: Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, μείωση του κόστους παραγωγής, επαρκή κρατική χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ και αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ώστε να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, άμεση παύση πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να δοθεί η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους του ΟΓΑ.

Αντιτίθεται ακόμα στη μειωμένη προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης και διεκδικεί κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών που επιβάλλει η ΚΑΠ, σύνδεση των ενισχύσεων των γεωργών με την πραγματική παραγωγή και των κτηνοτρόφων με το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο, αποσύνδεση των επιδοτήσεων στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια, αποκλεισμό των καπιταλιστών μεγαλοαγροτών από αυτές, έγκαιρη χορήγησή τους σε μια δόση, χωρίς παρακρατήσεις, να είναι ακατάσχετες, να μην επιβαρύνονται οι αγρότες οικονομικά για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και για τη διόρθωση σφαλμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν την πάλη διεκδικώντας την ίδια τους την επιβίωση(2022-01-27 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις κτηνοτρόφοι και αγρότες(2014-09-30 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν την αντιαγροτική πολιτική(2014-08-21 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΟΑΣ και της ΠΑΣΥ στη Βόνιτσα(2014-08-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση αγροτών στις 28 του Μάη(2008-05-23 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις για συλλαλητήρια στις 19 Φλεβάρη(1996-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ