Πέμπτη 18 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Πρόσφατη Ερώτηση του ΚΚΕ ανέδειξε τα πολύ σοβαρά προβλήματα

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στις σταθερές συγκοινωνίες και γενικότερα στις αστικές συγκοινωνίες είναι η Ερώτηση που είχε καταθέσει στις αρχές Νοέμβρη το ΚΚΕ προς τον υπουργό Υποδομών, με ζητούμενο την ασφαλή λειτουργία του Τραμ, που αποτελεί κομμάτι των μέσων σταθερής τροχιάς και ανήκει στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ.

Με την Ερώτηση το Κόμμα μετέφερε στη Βουλή την αγωνία του Σωματείου Ηλεκτροδηγών για τις καθημερινές δυσλειτουργίες, βλάβες και προβλήματα στη λειτουργία του Τραμ. Οπως αναφερόταν, «το δίκτυο του Τραμ λειτουργεί με τα ελάχιστα επιτρεπτά όρια ασφάλειας και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ηλεκτροδηγών και των εργαζομένων στη λειτουργία (Επιθεωρητές Λειτουργίας, Κέντρο Ελεγχου, Επόπτη Συρμών). Το πρόβλημα εντοπίζεται από τους εργαζόμενους στο σύστημα της "ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗΣ" που έχει εγκατασταθεί πριν 2,5 χρόνια. (...) πολλές φορές βγαίνει εκτός λειτουργίας, δεν στέλνει ζήτηση προτεραιότητας στους φωτεινούς σηματοδότες του δικτύου του Τραμ, δίνει λάθος κατευθύνσεις στους μηχανισμούς αλλαγών στον τροχιόδρομο, το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας της γραμμής Τραμ μένει αρκετές ώρες "τυφλό", χωρίς να μπορεί να συντονίσει την οποιαδήποτε ενέργεια και επιπλέον υπάρχει παραπληροφόρηση των επιβατών από τους πίνακες ενημέρωσης στις στάσεις. Η κατάσταση δυσκόλεψε περισσότερο με την εφαρμογή του συστήματος "ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΥΜΑ" (...). Οι ρυθμιστές κυκλοφορίας (φανάρια), μετά την αλλαγή τους σε LED, έχουν αποκλίσεις από τις πραγματικές ανάγκες του δρομολογίου, δεν δίνεται προτεραιότητα κατά τη διέλευση των συρμών Τραμ και ο συνολικός χρόνος του δρομολογίου αυξάνεται αντί να μειώνεται».

«Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ καθώς και η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του σωματείου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο επιβάτες και εργαζόμενους, δεν έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Η έναρξη της λειτουργίας της γραμμής Τραμ στον Πειραιά, αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά, θα προσθέσει και άλλους κινδύνους», σημείωνε το ΚΚΕ.

Και τόνιζε την υποχρέωση που έχει η κυβέρνηση «να διασφαλίσει την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών», ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό «σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας του δικτύου του τραμ και να εξασφαλιστεί με προτεραιότητα η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ