Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ

Μαζική ήταν η προσέλευση κατοίκων και εκπροσώπων φορέων του Αρκαλοχωρίου στη σύσκεψη που κάλεσε η ΤΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο της Μητρόπολης, την περασμένη Κυριακή 14/11, με τη συμμετοχή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί.

Οι συμμετέχοντες μετέφεραν την αγανάκτησή τους για την έλλειψη προσεισμικού ελέγχου παρότι η περιοχή «χόρευε» από τα Ρίχτερ μήνες πριν από την εκδήλωση του μεγάλου σεισμού της 27ης Σεπτέμβρη, για τους ρυθμούς χελώνας με τους οποίους προχωρούν τα αναγκαία μέτρα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως όλα μοιάζουν όπως ήταν την επόμενη στιγμή του σεισμού κι ας έχουν περάσει ήδη σχεδόν δύο μήνες, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν. Ταυτόχρονα όμως δήλωσαν αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω απ' τον αγώνα για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ η Σούλα Φανιουδάκη, η οποία αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Οργάνωσης από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτέμβρη.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τον λόγο ήταν και οι: Ν. Πατεράκης, από τη Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μινώα Πεδιάδος, Γ. Σταματάκης, από την Επιτροπή Σεισμόπληκτων Αγίων Παρασκιών, Μ. Καρκαβάτσος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Ν. Μανωλακάκης, από τη Συντονιστική Επιτροπή Σεισμόπληκτων Μινώα Πεδιάδος, Μ. Λαμπράκης, από το Αθλητικό Σωματείο Μπάσκετ Αρκαλοχωρίου, Τζ. Μπιτσάκη, από την Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης, Θ. Πετράκη, πολιτικός μηχανικός που εργάζεται στις διαδικασίες ελέγχου των κτιρίων, και Μ. Κοκολάκης, από τον Σύλλογο Σεισμόπληκτων «Ελπίδα».

Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Μ. Φραγκάκης, ο οποίος έκανε και σύντομη παρέμβαση, και ο δήμαρχος Αστερουσίων, Μ. Κοκοσάλης. Νωρίτερα, τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, ο οποίος του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τη λύση των προβλημάτων τους!(2024-04-04 00:00:00.0)
Οι απολυμένοι μηχανικοί καλούνται να δουλέψουν εθελοντικά!(2023-02-09 00:00:00.0)
Με «φωτοδότες» τα επιχειρηματικά σχέδια πάνω στα συντρίμμια(2022-10-01 00:00:00.0)
Εναν χρόνο μετά, τα μεγάλα προβλήματα και οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής είναι εδώ!(2022-10-01 00:00:00.0)
Προβλήματα για τους σεισμόπληκτους στην Κρήτη(2022-01-25 00:00:00.0)
Τεράστιες οι ανάγκες των σεισμόπληκτων(2021-10-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ