Πέμπτη 4 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν την Τρίτη 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι του κλάδου

Σήμερα η συνέλευση των διανομέων της «Wolt» στο Πεδίον του Αρεως

Απεργούν την Τρίτη 9 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού με προμετωπίδα αιτήματα για τη στήριξη των χιλιάδων ανέργων, την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων, τα μέτρα προστασίας των διανομέων, για να μη θρηνήσουν άλλον νεκρό συνάδελφό τους σε εργατικό «ατύχημα».

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα του ΣΕΤΕΠΕ, στις 10.30 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Σήμερα, με το τέλος της τουριστικής σεζόν, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν χωρίς δουλειά, χωρίς επίδομα, χωρίς κανένα εισόδημα μπροστά στον φετινό χειμώνα. Κυβέρνηση και εργοδοσία πετούν ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων, κυρίως όσων δούλεψαν χωρίς ανάσα ως εποχικοί σε μια σειρά από τουριστικές περιοχές, στην ανεργία, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται να τους αποκλείουν ακόμα και από το πετσοκομμένο επίδομα.

Το σκηνικό συμπληρώνουν τα συχνά και σοβαρά εργατικά «ατυχήματα» που κοστίζουν ακόμα και ζωές διανομέων. Μάλιστα, πρόσφατα έχουν καταγραφεί μια σειρά από θανατηφόρα «ατυχήματα», με τελευταίο αυτό που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τον θάνατο διανομέα στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί τους διανομείς της ψηφιακής πλατφόρμας «Wolt» σε Γενική Συνέλευση, σήμερα, στις 11 π.μ., στο Πεδίον του Αρεως.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ