Σάββατο 30 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 31 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε Λιβόρνο και Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη
Συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους απεργούς λιμενεργάτες του Πειραιά και στον αγώνα που δίνουν πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στο Λιβόρνο και στην Κωνσταντινούπολη. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και τα σωματεία διαδήλωναν στο ΣΕΜΠΟ στον Πειραιά, τη φωνή του αγώνα τους μετέφεραν έξω από τα σύνορα το Σωματείο Λιμενεργατών του Λιβόρνο, μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης USB, και το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας Nakliyat-Is, οργανώνοντας παράλληλες κινητοποιήσεις. Εκπρόσωποι του Σωματείου Λιμενεργατών του Λιβόρνο απηύθυναν και τηλεφωνικό χαιρετισμό στη μεγάλη συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ, τονίζοντας ότι «ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας». Αντίστοιχα, με θερμό χειροκρότημα υποδέχτηκαν οι απεργοί την ανακοίνωση ότι την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της COSCO στην Κωνσταντινούπολη.

Δυναμώνει συνεχώς το κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα των λιμενεργατών της COSCO από συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας. Το νέο εργοδοτικό έγκλημα έχουν καταγγείλει με ανακοινώσεις τους Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, στηρίζοντας παράλληλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής τους. Σωματεία από μια σειρά κλάδους έχουν βρεθεί στο πλευρό των απεργών, συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις τους, ενώ κινητοποιήσεις έχουν γίνει και σε άλλες χώρες.

Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης

Δεκάδες είναι τα Συνδικάτα, οι Ομοσπονδίες και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις που με ανακοινώσεις τους και με την παρουσία τους στις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους. Επίσης στο πλευρό των απεργών βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς.

Τον δίκαιο αγώνα στηρίζουν το Ευρωπαϊκό Γραφείο και η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση Μεταφορών - Επικοινωνιών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό στη Στοκχόλμη, η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών, Επικοινωνιών Λ. Αμερικής (FUTAC), το Συνδικάτο Εργαζομένων στη Δημόσια Διοίκηση Βαρκελώνης (SAPB CGT), το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Εμπόριο Αιγύπτου (GTUCW), το Συνδικάτο LAB από τη Χώρα των Βάσκων, τα Συνδικάτα του Καζακστάν ΖΑΝΑΡΤΟΥ, ΟΝΤΑΚ, Ανθρακωρύχων, Εργαζομένων στα Τρένα, Εργαζομένων στις μεταφορές, Τοπικό Συνδικάτο Ανατ. Καζακστάν, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Πορτογαλίας, το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου της Intersindical στη Βαλένθια (STM).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ