Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Συντονίζουν τη δράση τους και σφυροκοπούν τα αντεργατικά μέτρα διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα

Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις αρχές Νοέμβρη και απεργιακή κλιμάκωση το επόμενο διάστημα

Με πανεργατικά συλλαλητήρια στις αρχές Νοέμβρη και αποφάσεις για απεργιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα δυναμώνουν τον κοινό τους βηματισμό, συντονίζουν τις πρωτοβουλίες τους, οργανώνουν την πάλη σε χώρους δουλειάς και κλάδους.

Η ημερήσια διάταξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων περιλαμβάνει συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, για να φτάσουν πλατιά το κάλεσμα και η απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια. Το κάλεσμα αυτό συνοδεύεται από αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τους όρους αμοιβής και εργασίας, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, διαμορφώνοντας τους όρους για μαζική κινητοποίηση.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ήδη έχουν πάρει θέσεις μάχης οι εργαζόμενοι στις Κατασκευές, με την πανοικοδομική απεργία στις 4 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό - Τουρισμό, που απεργούν στις 9 Νοέμβρη, και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, που επίσης απεργούν στις 13 Νοέμβρη. Καθημερινά δε προστίθενται κλάδοι και χώροι δουλειάς που με τις αγωνιστικές αποφάσεις και κυρίως το πρόγραμμα δράσης τους «σφυροκοπούν» τα αντεργατικά μέτρα, με τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για σταθερά ωράρια, ενάντια στις απολύσεις κ.ο.κ.

«Κλιμακώνουμε την πάλη μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία. Για να δυναμώσουν η κοινή δράση και ο αγώνας των Συνδικάτων. Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής. Για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη. Για τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων», αναφέρουν συνδικαλιστικές οργανώσεις στο κάλεσμα που έχουν διαμορφώσει μετά τη σύσκεψη που έγινε στις 5 Οκτώβρη στο γήπεδο Σπόρτιγκ. Με αυτό καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας «σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος - έκτρωμα του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα».

Στην Αττική, με αφετηρία τη μαζικότατη σύσκεψη, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφασίζουν τον συντονισμό της δράσης τους. Μέσα από την καθημερινή τους δραστηριότητα τα σωματεία προετοιμάζουν μαζικό πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοέμβρη στην Αθήνα, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στον Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία της δύναμής του οργανώνουν συλλαλητήριο επίσης στις 4 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στο Πασαλιμάνι.

Και στη Θεσσαλονίκη το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 4 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στα Γιάννενα, μετά τη μαζική πανηπειρωτική σύσκεψη, συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοέμβρη.

Στη Λάρισα, η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου πήρε απόφαση να οργανωθεί συλλαλητήριο τη Δευτέρα 8 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Κρήτη, συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη έχουν αποφασίσει συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Ηράκλειο και στα Χανιά (7 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς).

Στην Καλαμάτα, μετά από σύσκεψη σωματείων της Μεσσηνίας, θα γίνει συλλαλητήριο την Παρασκευή 5 Νοέμβρη.

Συνεχίζονται οι συσκέψεις

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μια σειρά πόλεις.

Σήμερα Παρασκευή: Στη Ζάκυνθο στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου. Στην Ηλεία στις 6.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας, στον Πύργο.

Αύριο Σάββατο στα Οινόφυτα, στις 5 μ.μ., στο κτίριο Δ. Λιάσκου (ΚΕΠ).

Το Σάββατο 30 Οκτώβρη στην Κεφαλονιά, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου (λεωφόρος Αντ. Τρίτση 119, παραλία Αργοστολίου).

Αλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις και δραστηριότητες

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας διοργανώνει συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Μηνά.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου διοργανώνει σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας σε όλο τον νομό, την Τετάρτη 3 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ