Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Πολύμορφες δράσεις για τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης

Με μια σειρά από πολύμορφες δράσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Αίγιο, Πύργο και συνεχίζονται και τις επόμενες μέρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, οι βιοπαλαιστές αγρότες δίνουν αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και διεκδικούν τα δίκαια αιτήματα που αφορούν την ίδια τους την επιβίωση.

Στην αιχμή των κινητοποιήσεων βρίσκονται τα αιτήματα για:

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές. Επιδότηση ζωοτροφών.

Να μη γίνει καμία αύξηση στο ρεύμα. Μείωση στην υπάρχουσα τιμή κατά 50%. Καμία διακοπή αγροτικής - οικιακής παροχής.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από την πανδημία και τις καταστροφές στην παραγωγή από τα καιρικά φαινόμενα.

Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης της παραγωγής. Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις εργαζομένων στον ΕΛΓΑ.

Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.

Αμεση παύση πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης των αγροτών.

Ταυτόχρονα, ανά περιοχή, προβάλλουν και μια σειρά από διεκδικήσεις για τοπικά προβλήματα, όπως η ακαρπία στις ελιές, οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους, οι δασικοί χάρτες κ.λπ.

Οι αυριανές κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις αύριο, Παρασκευή, προγραμματίζουν μεταξύ άλλων:

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πελασγίας και Στυλίδας - Εχιναίων καλούν τους αγρότες σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Στυλίδας.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στο Γύθειο στην πλατεία Δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ