Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Συμφωνία για έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων SPD - Πρασίνων - FDP

Οι ηγεσίες των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και του Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) συμφώνησαν την Παρασκευή σε κοινό κείμενο αρχών, με βάση το οποίο ζητούν έγκριση των αρμόδιων οργάνων τους προκειμένου να προχωρήσουν σε επίσημες διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία.

Την Κυριακή πραγματοποιείται το «μικρό» συνέδριο των Πρασίνων, που αναμένεται να εγκρίνει τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις, ενώ το FDP θα απευθυνθεί στα κομματικά όργανα τις επόμενες μέρες. Στο SPD δεν προβλέπεται ανάλογη διαδικασία.

Ο Ολαφ Σολτς, υποψήφιος καγκελάριος με το SPD και υπουργός Οικονομικών στην απερχόμενη κυβέρνηση Μέρκελ, ανέδειξε το συνταξιοδοτικό και την κλιματική αλλαγή ως δύο βασικά σημεία. Οπως είπε, σχεδιάζεται «το μεγαλύτερο εγχείρημα βιομηχανικού εκσυγχρονισμού των τελευταίων 100 ετών».

Η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, τόνισε ότι αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η οικοδόμηση μιας «κοινωνικο-οικολογικής οικονομίας της αγοράς». «Φαίνεται εφικτό ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του FDP Κρίστιαν Λίντνερ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org