Σάββατο 16 Οχτώβρη 2021 - Κυριακή 17 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Συνάντηση Σίσι - Μενέντεζ στο Κάιρο

Τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Α. Φ. αλ Σίσι συνάντησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρ. Μενέντεζ, την Πέμπτη στο Κάιρο.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή προεδρία, ο Σίσι «υπογράμμισε τη ρωμαλέα και μακρά στρατηγική σχέση που μοιράζονται οι δύο χώρες, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της Αιγύπτου για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, ειδικά υπό το φως των τεταμένων εξελίξεων στην περιφέρεια και των επακόλουθων προκλήσεων, ειδικά όσον αφορά την αυξανόμενη απειλή της τρομοκρατίας».

Ο δε Μενέντεζ «τόνισε ότι οι ΗΠΑ αποδίδουν επίσης μεγάλη σημασία στις σχέσεις τους με την Αίγυπτο, εκτιμώντας το εξαιρετικό επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει η κοινή συνεργασία». Ακόμα, «παρατήρησε ότι η Αίγυπτος θεωρείται ακρογωνιαίος λίγος για την ασφάλεια και σταθερότητα σε Μέση Ανατολή και αραβικό κόσμο», ενώ «εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση για τον ρόλο που η Αίγυπτος διαδραματίζει, υπό την ηγεσία του Προέδρου Σίσι, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της εξτρεμιστικής ιδεολογίας».

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανέφερε ότι «η συνάντηση εξέτασε τις τρέχουσες εξελίξεις και κρίσεις στην περιοχή» και «υπήρξε ευθυγράμμιση στις απόψεις για την ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών επίτευξης πολιτικών λύσεων».

Μεταξύ άλλων «ο Μενέντεζ επανέλαβε την εκτίμηση της αμερικανικής κυβέρνησης για τις προσπάθειες των Αιγυπτίων να αποκατασταθεί η ηρεμία στη Λωρίδα της Γάζας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org