Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΒΑΛΑΣ
Οχι στην παραχώρηση της Καλαμίτσας στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Σε επαγρύπνηση καλεί τον λαό της πόλης, τα εργατικά σωματεία και τους άλλους μαζικούς φορείς η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας, για την αποτροπή της παραχώρησης της ακτής της Καλαμίτσας και των άλλων «φιλέτων» που βρίσκονται στην κατοχή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ) σε επιχειρηματικά συμφέροντα, είτε διά του δήμου είτε απευθείας από την εταιρεία.

Οπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε αντίστοιχη ανακοίνωση, η διοίκηση του δήμου Καβάλας, σε συνέχεια της προηγούμενης, διαπραγματεύεται με την ΕΤΑΔ την «αξιοποίηση» της πλαζ, και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκεται κοντά σε συμφωνία.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η ΕΤΑΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία παραχώρηση της πλαζ προς τον δήμο, αλλά στην πραγματικότητα θα την εκμισθώσει και μάλιστα με πολύ ακριβό αντίτιμο (κατανομή εσόδων μεταξύ δήμου και ΕΤΑΔ 50% - 50%, με ελάχιστο ετήσιο έσοδο της ΕΤΑΔ τα 80.000)» αναφέρει η ανακοίνωση. Και προσθέτει πως οι όποιες διαφωνίες άλλων παρατάξεων με τις διαπραγματεύσεις της δημοτικής αρχής είναι προσχηματικές, καθώς αφορούν το ύψος του αντιτίμου και των όρων «παραχώρησης».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει πως ο λαός θα πρέπει να διεκδικήσει τη δωρεάν παραχώρηση της Καλαμίτσας στο δήμο, προκειμένου να καλυφθούν οι ελάχιστες επιλογές αναψυχής που έχουν οι λαϊκές οικογένειες της πόλης, με χρηματοδότηση της λειτουργίας και συντήρησης από κεντρικούς πόρους. Παράλληλα, τονίζει πως «η παραχώρηση της Καλαμίτσας και των εγκαταστάσεών της προς τον δήμο Καβάλας να γίνει με την προϋπόθεση ότι ο δήμος δεν θα τις εκμισθώσει αυτός με τη σειρά του, αλλά θα τις αξιοποιήσει προς όφελος των δημοτών χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών».

Τέλος, η παράταξη υπογραμμίζει για μία ακόμη φορά τη θέση της για τους ελεύθερους χώρους, τις παραλίες, τους χώρους πρασίνου και τα πρώην στρατόπεδα, τα οποία αποτελούν λαϊκή περιουσία και πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί - οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο τον λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ