Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Την Τρίτη 19 Οκτώβρη το συλλαλητήριο στον Πύργο

Κάλεσμα περιφρούρησης των χωριών από πλημμύρες απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή

Για την Τρίτη 19 Οκτώβρη στις 11 π.μ. στον Κόμβο Αγίου Γεωργίου μετατίθεται λόγω καιρικών συνθηκών το προγραμματισμένο για σήμερα συλλαλητήριο που είχε εξαγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων της Ηλείας.

Οπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή, όλο αυτό το διάστημα μετά τις πυρκαγιές, παρά και τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της, δεν έχει γίνει το παραμικρό από έργα προστασίας του πληθυσμού και της λαϊκής περιουσίας (αντιπλημμυρικά - αντιδιαβρωτικά). Για τη στάση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας αλλά και των δήμων επισημαίνει: «Εγκληματούν απέναντί μας και ταυτόχρονα μας εμπαίζουν. Σε συναντήσεις που είχαμε Δευτέρα και Τρίτη, μας δήλωναν ότι από την πλευρά τους κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να μην έχουμε καταστροφές από πλημμύρες. Μάλλον εννοούν κάποιες διανοίξεις χειμάρρων και ποταμών που στην ουσία δεν λύνουν δυστυχώς κανένα πρόβλημα. Η οργή και η αγανάκτησή μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αφού γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία του κράτους για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή μας».

Μπροστά και σε αυτή την κατάσταση, κουβεντιάζοντας και στα χωριά με τον κόσμο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε τη μετάθεση της κινητοποίησης, αλλά και να παραμείνουν όλοι στον τόπο τους για «να δώσουμε για ακόμα μια φορά τη μάχη να σώσουμε τα χωριά μας, τις οικογένειές μας, το βιος μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωσή της.

Πληθαίνουν οι συμμετοχές για τις 6 Νοέμβρη και από την Αχαΐα

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι συμμετοχές για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη στην Αθήνα, που αποφασίστηκε μετά από την προχτεσινή σύσκεψη φορέων και Επιτροπών Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές από όλη τη χώρα.

Μετά τη Συντονιστική Επιτροπή Πυρόπληκτων της Ηλείας που συμμετείχε στη σύσκεψη, σειρά πήρε η Συντονιστική Επιτροπή προστασίας των δασών και της λαϊκής περιουσίας Αχαΐας, καθώς και η Επιτροπή Πυρόπληκτων κατοίκων Σουλίου (Πάτρας) όπως και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αιγίου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», Ερυμάνθου και Ωλενίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ