Πέμπτη 14 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες ζημιές και σε χωριά του Τυρνάβου

Στο πλευρό των πληγέντων το ΚΚΕ, διεκδικεί αποκατάσταση των ζημιών και μέτρα προστασίας

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και στην κοινότητα Ροδιά του δήμου Τυρνάβου, εξαιτίας των ελλείψεων στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, έργων και υποδομών.

Συγκεκριμένα, υπερχείλισαν τα δύο ρέματα, εκ των οποίων το ένα διασχίζει το χωριό και το άλλο περνά από τις παρυφές του. Υπερχείλισαν καθώς δεν είχε καθαριστεί μεγάλο μέρος τους και έφραξαν σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα τα νερά να εισβάλουν σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους και χωράφια, προκαλώντας αρκετές ζημιές. Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι ο καθαρισμός ρεμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν είναι επαρκής, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε σχέση με τη μικρή διατομή του εγκιβωτισμένου ρέματος που διασχίζει το χωριό και τα δίκτυα ομβρίων του χωριού που δεν ήταν καθαρισμένα.

Πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι με τόνους λάσπης ακόμα και σήμερα περιμένουν τα συνεργεία του δήμου και της Περιφέρειας για να καθαριστούν, ενώ οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση και ζητούν την άμεση οικονομική στήριξη του κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια κατάσταση είχαν ζήσει και το 2006, όταν ξαναπλημμύρισε το χωριό και επίσης δεν είχαν λάβει καμία βοήθεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το υπόγειο συγκεκριμένου καταστήματος στο κέντρο του χωριού, που τώρα έπαθε μεγάλη καταστροφή σε εγκαταστάσεις και εμπόρευμα και ενώ είχε ήδη πλημμυρίσει το 2006, ο ιδιοκτήτης δεν πήρε ποτέ ούτε ένα ευρώ αποζημίωση. Οι αγροτικοί δρόμοι και τώρα έγιναν απροσπέλαστοι, ενώ η αγροτική παραγωγή - καρύδια, κηπευτικά κ.λπ. - έχει διαλυθεί από το χαλάζι.

Περιοδεία στην κοινότητα πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας, με παρόντες και εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πληγέντες αναδείχθηκαν οι κυβερνητικές ευθύνες για τις ελλείψεις στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ενώ τονίστηκε ότι ακραία δεν είναι τα φυσικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα και τις προτεραιότητες των επιχειρηματικών ομίλων και θεωρεί πολυτέλεια την προστασία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από τα φαινόμενα αυτά.

Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν πως θα είναι στο πλευρό των πληγέντων, καλώντας τους να οργανώσουν τον αγώνα για να αποζημιωθούν γρήγορα στο 100% όσοι υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και εμπορεύματα, όπως επίσης οι αγρότες που έπαθαν ζημιά από τη χαλαζόπτωση. Να απαιτήσουν ακόμα να γίνει άμεσα με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας καθαρισμός των ρεμάτων στη Ροδιά, στα Δελέρια και όπου αλλού είναι ακαθάριστα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ