Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΤΟ
«Ετοιμότητα για διάλογο» με Ρωσία... μία μέρα μετά τις «απελάσεις»

Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για... διάλογο με τη Ρωσία, ισχυρίστηκε χτες ο γγ του, Γενς Στόλτενμπεργκ, μια μέρα μετά την περικοπή της ρωσικής αποστολής από 20 σε 10 θέσεις και την «απέλαση» 8 Ρώσων διπλωματών από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με την αιτιολογία ότι ήταν «αδήλωτοι αξιωματικοί της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών».

Εξάλλου, ο γγ του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την «προσέγγιση διπλής κατεύθυνσης» για «αποτροπή και διάλογο» με τη Ρωσία.

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με τη Ρωσία. Είμαστε επίσης έτοιμοι να συγκαλέσουμε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας και έχουμε καλέσει τη Ρωσία», είπε ο Στόλτενμπεργκ, συμπληρώνοντας πως ειδικά «όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, οι εντάσεις είναι μεγάλες» είναι σημαντικό «να καθίσουμε και να μιλήσουμε».

Για τις αποφάσεις κατά της ρωσικής αποστολής, ανέφερε ότι «δεν συνδέονται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά παρατηρούμε εδώ και αρκετό καιρό μια αύξηση της ρωσικής κακόβουλης δραστηριότητας (...) και πρέπει να δράσουμε όταν βλέπουμε ότι τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ διεξάγουν δραστηριότητες που δεν είναι σύμφωνες με τη διπλωματική διαπίστευσή τους».

Πάντως, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η εν λόγω απόφαση του ΝΑΤΟ δεν επιτρέπει αυταπάτες για εξομάλυνση των σχέσεων και συνέχεια του διαλόγου.

«Υπάρχει μια προφανής ανακολουθία στις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ για την επιθυμία τους να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη χώρα μας και τις πραγματικές τους ενέργειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμ. Πεσκόφ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ