Πέμπτη 7 Οχτώβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Ούτε συζήτηση για αγωνιστική δράση ενάντια στις αρνητικές εξελίξεις στη ΔΕΗ

Τη στάση του προεδρείου και της ΔΑΚΕ μπροστά στην απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ καταγγέλλει η «Ταξική Ενότητα»

Το προεδρείο του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης (ΕΚΚ) και την παράταξη της ΔΑΚΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Ταξική Ενότητα» στο ΕΚΚ, για την άρνησή τους ακόμα και να θέσουν σε ψηφοφορία την πρόταση της «Ταξικής Ενότητας» που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την κήρυξη στάσης εργασίας τη μέρα της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Το ΔΣ του ΕΚΚ συνεδρίασε προχτές, με θέμα την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ, και η «Ταξική Ενότητα» πρότεινε μπροστά στην απεργία που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την Τρίτη 19 Οκτώβρη να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των σωματείων - μελών του Εργατικού Κέντρου και άλλων φορέων, ώστε να γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Επίσης, να κηρύξει το ΕΚΚ 4ωρη στάση εργασίας τη μέρα της απεργίας, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη των εργαζομένων όλων των κλάδων με συγκέντρωση στην Κοζάνη.

Πρότεινε ακόμα να ενταχθούν στο πλαίσιο πάλης αιτήματα που αφορούν την ακρίβεια για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά (μείωση των τιμών του ρεύματος, καμία αύξηση στην τηλεθέρμανση κ.λπ.), να ανοίξει το ζήτημα των ΣΣΕ για τους οκταμηνίτες και εργολαβικούς, αλλά και για την κατάσταση στα νοσοκομεία της περιοχής, με μέτρα στήριξής τους ενάντια στα σχέδια των συγχωνεύσεων που έχουν ανακοινωθεί.

Το προεδρείο και η παράταξη της ΔΑΚΕ όχι μόνο δεν συμφώνησαν με την πρόταση αυτή, ώστε το μέτωπο του αγώνα να διευρυνθεί, αλλά όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση «αρνήθηκαν, στη λογική τού "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", να βάλουν την πρόταση σε ψηφοφορία». Σχολιάζει μάλιστα ότι «αυτοί που με αφορμή το καταστατικό του ΕΚΚ θέλησαν να πετάξουν έξω τις ταξικές δυνάμεις» - αναφερόμενη στο συνέδριο βίας και νοθείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνη - «τώρα το κάνουν κουρελόχαρτο, καταργώντας την ψηφοφορία στο ΔΣ, για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει ότι στην πραγματικότητα δεν θέλουν να αναπτυχθούν αγώνες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, αλλά να βγουν από την υποχρέωση και να αποφύγουν την κατακραυγή των εργαζομένων και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ