Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οργανωμένο σχέδιο από ομάδες φασιστοειδών

Τα φασιστοειδή υπό το... άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας
Τα φασιστοειδή υπό το... άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας
Και οι νέες χτεσινές επιθέσεις των φασιστικών ομάδων, το αναβαθμισμένο «περιεχόμενο», η οργάνωση και ο εξοπλισμός σε σχέση με την επίσης δολοφονική επίθεση της Τρίτης που πραγματοποίησαν εις βάρος μελών φοιτητικών συλλόγων, δείχνουν οργανωμένο σχέδιο.

Καταγράφουμε εδώ τα εξής:

-- Ο συντονισμός των φασιστικών και χουλιγκάνικων στοιχείων και ο προσχεδιασμός των επιθέσεων.

Πέρα από την οργάνωση ταυτόχρονων επιθέσεων και το αναβαθμισμένο «οπλοστάσιο», τα φασιστοειδή είχαν προετοιμάσει τη δράση τους από το βράδυ της Τρίτης.

Διάφοροι ακροδεξιοί λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησαν κάλεσμα του ακροδεξιού μορφώματος «Ιερό Τάγμα», για τις 8 το πρωί, στο δημαρχείο Ευόσμου. Στο κάλεσμα αναφερόταν πως «Ελληνες εθνικιστές στέκονται στο πλευρό των μαθητών του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης που αντιστέκονται κατά του μαρξισμού και του ανθελληνισμού στο σχολείο τους». Στη συζήτηση που υπάρχει στην ίδια ανάρτηση, αναφέρεται πως οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν στο ΕΠΑΛ, ενώ δίνονται οδηγίες «να είστε 8 στο σχολείο, θα πέσει λογικά πολύ ξυλίκι, ελάτε νωρίς, θα χρειαστούμε βοήθεια». «Θα μπορούσατε να στείλετε κάνα - δύο άτομα για να δούνε τις κινήσεις των άλλων για να έχετε μια ευρύτερη εικόνα της κατάστασης», αναφέρεται από άλλον, με τον διαχειριστή της σελίδας «Ιερό Τάγμα» να απαντά: «Μην ανησυχείς, φίλε μου, ξέρουμε και τους παρακολουθούμε».

Ναζιστικοί χαιρετισμοί από τους καθοδηγητές τους
Ναζιστικοί χαιρετισμοί από τους καθοδηγητές τους
Συντονισμός και οργανωμένη δράση από τις ίδιες ομάδες υπήρξαν φανερά και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν χτες το απόγευμα.

-- Το αναβαθμισμένο «οπλοστάσιο» που χρησιμοποίησαν. Πέρα από τις μολότοφ, τα ξύλα, τα καδρόνια και όλα τα υπόλοιπα που, όπως καταγγέλλουν μαθητές και φοιτητές, αποθήκευσαν με την ανοχή της διεύθυνσης στους χώρους του σχολείου τις προηγούμενες μέρες, χαρακτηριστικά είναι και τα ευρήματα της αστυνομίας, όταν μετά από ώρες που έκανε «πλάτες», κάτω από την κατακραυγή «έκανε την ανάγκη φιλοτιμία» και προχώρησε σε προσαγωγές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνολικά έκανε 40 προσαγωγές ατόμων, από τις οποίες οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς εντοπίστηκαν πάνω τους σιδερογροθιές και μαχαίρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχουν τουλάχιστον δύο ενήλικες, δύο 17χρονοι και ένας 15χρονος.

-- Ο φασιστικός χαρακτήρας των ομάδων αυτών υπήρξε χτες ακόμα πιο ξεκάθαρος. Είχε προηγηθεί βέβαια η ανακοίνωση της νεολαίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής το απόγευμα της Τρίτης, που συνέχαιρε τα φασιστικά στοιχεία για την επίθεσή τους και δήλωνε πως η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο πλευρό τους. Ανακοίνωση - χαιρετισμό στις νέες δολοφονικές επιθέσεις έβγαλε χτες και η ναζιστική συμμορία «Propatria», μιλώντας για «αντιφασιστικό όχλο, με προμετωπίδα την ΚΝΕ».

Από τον «συντονισμό» στα κοινωνικά δίκτυα
Από τον «συντονισμό» στα κοινωνικά δίκτυα
Τον χαρακτήρα τους επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι οι κουκουλοφόροι, με τα αντικομμουνιστικά συνθήματα και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς που καταγράφηκαν και από τον φακό.



Τα ευρήματα από τα σπίτια των φασιστών
Τα ευρήματα από τα σπίτια των φασιστών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ