Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέες δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους

Η αστυνομία εγκλωβίζει τους συγκεντρωμένους...

MotionTeam

Η αστυνομία εγκλωβίζει τους συγκεντρωμένους...
«

Ούτε στα σχολεία ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά!». Με αυτό το σύνθημα, χιλιάδες λαού και νεολαίας της Θεσσαλονίκης έστειλαν ξανά χτες μήνυμα απομόνωσης των φασιστικών ομάδων που για δεύτερη μέρα χτες το πρωί φορώντας κουκούλες προχώρησαν σε νέες θρασύδειλες και δολοφονικές επιθέσεις με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα ενάντια σε μαθητές, φοιτητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, τόσο έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης όσο και μέσα στο σχολείο σε μαθητές.

Παράλληλα έστειλαν δυνατά το μήνυμα και σε όσους - όπως η κυβέρνηση - έσπευσαν χτες να αξιοποιήσουν την «πάσα» από τη δράση των ομάδων αυτών για να ρίξουν λάσπη στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, να προχωρήσουν σε απαράδεκτους συμψηφισμούς ταυτίζοντας τους αγώνες των νέων ενάντια στον φασισμό με τα εγκληματικά φασιστικά στοιχεία, για να καταλήξουν στον «διακαή πόθο» τους, την προσπάθεια να σημάνει στα σχολεία «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Προσχεδιασμένες και οι νέες επιθέσεις

Από νωρίς το πρωί έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση, καθώς επίσης μέλη φοιτητικών συλλόγων, διοικήσεων σωματείων εκπαιδευτικών, εκλεγμένοι στους μαζικούς φορείς των γονέων και άλλοι φορείς, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στους μαθητές, οι οποίοι την Τρίτη είδαν το σχολείο τους να μετατρέπεται σε άντρο φασιστοειδών που εξαπέλυσαν δολοφονική επίθεση απέναντι σε φοιτητές - μέλη φοιτητικών συλλόγων.

...και τα φασιστοειδή αλωνίζουν
...και τα φασιστοειδή αλωνίζουν
Παράλληλα τους καλούσαν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι, να απομονώσουν τους φασίστες και να συμμετάσχουν μαζικά στη χτεσινή απογευματινή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων στη Σταυρούπολη.

Τα φασιστικά, περιθωριακά και χουλιγκάνικα στοιχεία, παρεισέφρησαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στο σχολικό κτίριο, εκμεταλλευόμενα την προκλητική ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στον χώρο και την κάλυψη από τη διεύθυνση των σχολείων, και εξαπέλυσαν συνεχόμενες, προσχεδιασμένες επιθέσεις.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν αναβαθμισμένο περιεχόμενο, οργάνωση και εξοπλισμό σε σχέση με την επίσης δολοφονική επίθεση της Τρίτης που πραγματοποίησαν σε βάρος μελών φοιτητικών συλλόγων.

Εχοντας εξαρχής καλυμμένα τα πρόσωπά τους, ομάδα τους συγκεντρώθηκε κοντά στην είσοδο του σχολείου, το οποίο όπως και χτες λειτουργούσε κανονικά και δεν βρισκόταν υπό κατάληψη. Αφού φώναξαν αντικομμουνιστικά και ακροδεξιά συνθήματα, κάτω και από την αποφασιστική στάση των συγκεντρωμένων αποχώρησαν.

Επανήλθαν με «σήμα» το κουδούνι του πρώτου διαλείμματος, που σήμανε την έναρξη της πρώτης επίθεσης με βόμβες μολότοφ, κροτίδες και στυλιάρια στα χέρια.

Ο δρόμος μπροστά στην είσοδο του σχολείου γέμισε από τις πέτρες, τα μάρμαρα και τις μπαταρίες που εκσφενδονίστηκαν από τα χέρια των κουκουλοφόρων φασιστών προς τους συγκεντρωμένους.

Προκλητική η στάση της αστυνομίας, διευκόλυνε το σχέδιο

Την ίδια ώρα άνδρες των ΜΑΤ έκαναν ακόμα και χρήση χημικών ενάντια στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς και στους φοιτητές, ενώ τους έσπρωχναν με τις ασπίδες για να τους απομακρύνουν!

Φωνάζοντας δυνατά τα συνθήματα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Τότε χίτες και ταγματασφαλίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», οι συγκεντρωμένοι δεν υποχώρησαν στις φασιστικές επιθέσεις.

Εκείνη την ώρα άρχισαν να φτάνουν στο σχολείο γονείς που είχαν ανησυχήσει για την ασφάλεια των παιδιών τους, καθώς δεν επιτράπηκε σε αυτά να βγουν από το σχολείο.

Μέσα όμως παρέμεναν τα φασιστοειδή και ενθαρρυμένα από τις πλάτες των αστυνομικών δυνάμεων και της διεύθυνσης του σχολείου, συνέχισαν τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις σε μαθητές, ανάμεσά τους και σε εκλεγμένη στο 15μελές του σχολείου.

Από τις πύλες βγήκαν τρεις μαθητές, εμφανώς τρομοκρατημένοι, ανάμεσά τους και μία μετανάστρια μαθήτρια του σχολείου, που δέχτηκε ρατσιστικές απειλές. Αλλοι δύο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του σχολείου που δείχνουν τα σημάδια της θρασύδειλης επίθεσης των φασιστοειδών, με κηλίδες από αίματα στους διαδρόμους.

Η κάλυψη της αστυνομίας στα φασιστοειδή δεν περιορίστηκε στην αρχική επίθεση, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον ρόλο των φασιστών ως μακριού χεριού του συστήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο όταν οι ομάδες των κουκουλοφόρων εξαπέλυσαν ταυτόχρονη επίθεση πίσω από τα κάγκελα του σχολείου αλλά και από τα στενά της περιοχής στα νώτα των συγκεντρωμένων, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να φράζουν τον δρόμο ...στους συγκεντρωμένους, διευκολύνοντας ουσιαστικά το οργανωμένο σχέδιο των ναζιστών.

Παράλληλα, για ώρες τα φασιστοειδή κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους γύρω δρόμους, προετοιμάζοντας την επόμενη επίθεσή τους, ενώ η αστυνομία είχε περιορίσει τους συγκεντρωμένους σε έναν δρόμο.

Ολο αυτό το διάστημα κουκουλοφόροι μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι, σκαρφαλώνοντας τα κάγκελα του σχολείου, ενώ ακριβώς δίπλα τους βρίσκονταν άνδρες της Ασφάλειας και των ΜΑΤ.

Με τις πλάτες των διευθυντών, που απαγόρευαν την είσοδο ...των συνδικαλιστών!

Σημείο συγκέντρωσης των φασιστοειδών ήταν η πίσω αυλή του σχολείου και εκεί φυγαδεύτηκαν εξωσχολικοί που αρχικά απομακρύνθηκαν από το σχολικό κτίριο. Τα άτομα αυτά δεν βγήκαν από την αυλή και, όπως δείχνει και αποκαλυπτικό βίντεο, η διεύθυνση του σχολείου φαίνεται να προσπαθεί να τους φυγαδεύσει.

Βαριές είναι οι ευθύνες των διευθυντών των δύο σχολείων που συστεγάζονται στον χώρο, του Βασίλη Εγγονόπουλου, διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ, και του Γιώργου Ντριβαλά, διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ, ο οποίος μάλιστα δεν επέτρεψε στους εκλεγμένους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς την είσοδο στον χώρο!

Το γεγονός αυτό κατήγγειλε την ώρα εκείνη από τον χώρο του σχολείου η Ελένη Μαυροπούλου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ, τονίζοντας πως η διεύθυνση έχει ξεκάθαρες ευθύνες για τη μετατροπή του σχολείου σε θύλακα ακροδεξιών στοιχείων. Είπε επίσης χαρακτηριστικά ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, που στεγάζεται δίπλα στο σχολείο, δεν έκανε καν τον κόπο να κατέβει κάτω. Κατήγγειλε ακόμα τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς «αντί να μας προστατεύσει, υποτίθεται, το κράτος, κάνει πλάτες και χτυπάει με δακρυγόνα εμάς, τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, τους γονείς και τους φοιτητές».

Οι φασίστες θα γυρίσουν εκεί που ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας!

Οι συγκεντρωμένοι έδειξαν αποφασιστική στάση απέναντι στις επιθέσεις. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους γύρω δρόμους της περιοχής, καλώντας τον λαό της πόλης στο απογευματινό συλλαλητήριο και καταλήγοντας έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θεσσαλονίκης, ενώ κατήγγειλαν και τη στάση της.

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί παντού, σε κάθε σχολείο, χώρο δουλειάς, γειτονιά, σχολή. Δεν πρέπει να φοβηθεί κανένας», τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του εκείνη την ώρα ο Γιάννης Βασιλειάδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ακολούθως κατήγγειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για την κάλυψη που παρείχαν στα φασιστοειδή και σημείωσε τις σοβαρές ευθύνες της διεύθυνσης των δύο σχολείων, που για δύο συνεχόμενες ημέρες επέτρεψαν να γίνονται τέτοιου είδους επιθέσεις μέσα στον σχολικό χώρο. «Ο λαός έχει δύναμη και οι φασίστες θα γυρίσουν εκεί που ανήκουν, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας και πίσω από τα σίδερα της φυλακής», ξεκαθάρισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ