Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Λαγός» ξανά ο Βελόπουλος

Ως «λαγός» όσων θέλουν το χτύπημα του μαθητικού και του φοιτητικού κινήματος - όπως ακριβώς είναι τα σχέδια και της σημερινής κυβέρνησης, σε συνέχεια των προηγούμενων - και σχολεία όπου θα επικρατεί «σιγή νεκροταφείου» απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική εμφανίστηκε ξανά χτες στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελ. Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος.

Με αφορμή τις δολοφονικές επιθέσεις φασιστοειδών από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης σε βάρος μαθητών και γονιών, οι οποίες χαιρετίστηκαν από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ο Βελόπουλος επιδόθηκε σε πλήρη αθώωση των φασιστικών ομάδων αλλά και της ναζιστικής οργάνωσης, και σε στοχοποίηση της δράσης των νεολαιίστικων οργανώσεων στα σχολεία, όλα συνοδευόμενα από μπόλικο αντικομμουνισμό. Και βρίσκοντας τον «φταίχτη» στα κόμματα, είπε: «Τα κόμματα μακριά από τα οποιαδήποτε πανεπιστήμια και σχολεία. Οταν κυβερνήσει η Ελ. Λύση - και εκείνη η μέρα είναι κοντά - τα κόμματα θα ξηλωθούν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δεν θα υπάρχει ούτε μία παράταξη».

Δίνοντας την κατάλληλη απάντηση στο παραλήρημα του Βελόπουλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, αφού κατήγγειλε «τον αγοραίο αντικομμουνισμό του κ. Βελόπουλου», σημείωσε ότι «τον ακούσαμε από το βήμα αυτό σήμερα, ότι φταίνε τα κόμματα για τα επεισόδια στα σχολεία και η δράση των κομμάτων και ότι δεν φταίει η ύπαρξη πυρήνων της Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία. Αθωώνει τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της και ταυτόχρονα στοχοποιεί τη δράση των νεολαιίστικων οργανώσεων και των κομμάτων. Ταυτίζεται για ακόμη μια φορά και στην επιχειρηματολογία με τη Χρυσή Αυγή. Μόνιμο σύνθημα της Χρυσής Αυγής ήταν "μακριά τα κόμματα από τα σχολεία". Το ίδιο σύνθημα έχει και ο κ. Βελόπουλος. Είναι τυχαίο άλλωστε; Οχι, γιατί έχουν αλλεργία στην ανάγκη να ενημερώνονται οι μαθητές από τα κόμματα και από τις νεολαιίστικες οργανώσεις. Οπως, πάνω απ' όλα, αυτό που τους φοβίζει και τους προκαλεί αλλεργία είναι η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών μέσα στους μαθητές για την ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος, για την προάσπιση της δημόσιας υγείας μέσα στα σχολεία, για την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Αυτό τους τρομοκρατεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ