Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απλήρωτοι και εξαντλημένοι εργαζόμενοι, σχεδιασμοί για κλείσιμο του Νοσοκομείου Νεάπολης

Στο «Διαλυνάκειο» Νοσοκομείο Νεάπολης, ένα από τα νοσοκομεία που η κυβέρνηση σύμφωνα με «διαρροές» της θεωρεί ...«περιττό» και σχεδιάζει το κλείσιμό του, πραγματοποίησε περιοδεία κλιμάκιο της ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των εργαζομένων επιβεβαιώθηκε η ακραία εντατικοποίηση που βιώνει το προσωπικό του νοσοκομείου, σε συνθήκες νέας έξαρσης της πανδημίας.

Οι αναστολές που επέβαλε η κυβέρνηση στέρησαν άλλους 13 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Νεάπολης και 33 στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ οι κενές οργανικές θέσεις αγγίζουν το 50% του συνόλου.

Οι γιατροί του «Διαλυνάκειου» αναγκάζονται να κάνουν εφημερίες σε Νεάπολη, Αγιο Νικόλαο, ΤΟΜΥ, εμβολιαστικά και Περιφερειακά Ιατρεία. Οι αναστολές οδήγησαν την κατάσταση στο μη περαιτέρω, αφού οι ιατροί εργάζονται έως και 140 ώρες τη βδομάδα. Πολλές φορές τα Περιφερειακά Ιατρεία δεν λειτουργούν, λόγω της έλλειψης χρόνου των γιατρών και της διαχρονικής υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα στα περισσότερα χωριά να μην εξυπηρετούνται ασθενείς.

Σε όλα αυτά προστίθενται και οι επικουρικοί εργαζόμενοι (μέσω ΕΣΠΑ κ.λπ.), οι οποίοι είναι απλήρωτοι για τον μήνα Αύγουστο, ενώ οι υπόλοιποι δεν έχουν λάβει τις υπερωρίες τους από τον μήνα Ιούνη.

Το κλιμάκιο της ΚΟ Λασιθίου εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την κατάσταση διάλυσης όπου έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο Νεάπολης, καθώς και τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα και στις διεκδικήσεις των υγειονομικών, «που βλέπουμε να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς».

Δήλωσε ξεκάθαρα την εναντίωση του Κόμματος στο ενδεχόμενο κλεισίματος - συγχώνευσης του Νοσοκομείου - ΚΥ Νεάπολης, σημειώνοντας:

«Αποδείχθηκε στην πράξη ότι καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος τα όποια επιχειρήματα χρησιμοποιούσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για τη συνύπαρξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα Υγείας. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη, γιατί σε συνέχεια της πολιτικής όλων των προηγούμενων αφήνει το σύστημα Υγείας αθωράκιστο, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υποστελεχωμένη. Στεκόμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ