Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Από σήμερα ζωντανεύει η κόκκινη πολιτεία στο Πάρκο «Τρίτσης»

  • Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, στις 20.30, η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Ολοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, όπου ανοίγει η αυλαία του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» για την κορύφωση των εκδηλώσεών του με σύνθημα: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό».

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολόκληρη η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη.

Παράλληλα, με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συζητήσεις, εκθέσεις, πολύμορφες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες έχουν προετοιμαστεί στα Στέκια του Φεστιβάλ.

Το νεανικό «ξέσπασμα» που σηματοδότησε φέτος το πέρασμα του Φεστιβάλ από όλη την Ελλάδα, το αγκάλιασμά του πλατιά από τη νεολαία τονώνουν το μήνυμα αισιοδοξίας το οποίο φέρνουν οι εκδηλώσεις του που αρχίζουν σήμερα στην Αθήνα. «Ξέσπασμα» κι ανάσα συλλογικής δημιουργίας, που επικυρώνει τους δεσμούς που έχει το Φεστιβάλ με τη νεολαία, την αγωνία και τις αναζητήσεις της νέας γενιάς που τα όνειρά της δεν βολεύονται στα αδιέξοδα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα. Ταυτόχρονα φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσει κάθε νέος για να κυλήσει ο τροχός της Ιστορίας προς τα μπρος, να αξιοποιούνται ο πλούτος και οι δυνατότητες της εποχής μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Η κεντρική έκθεση, η κεντρική συζήτηση που θα γίνει αύριο Παρασκευή, καθώς και το πρόγραμμα του Στεκιού Πολιτισμού φέτος εμπνέονται από την 150ή επέτειο της Παρισινής Κομμούνας και φωτίζουν τα συμπεράσματα από αυτήν για την πάλη στο «σήμερα».

Στη Διεθνούπολη 25 αντιπροσωπείες Οργανώσεων από Ευρώπη, Ασία και Αμερική δίνουν το στίγμα της πρώτης διεθνούς συνάντησης από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Μαθητές και φοιτητές δίνουν στα αντίστοιχα Στέκια του Φεστιβάλ το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς, ενώ οι νέοι εργαζόμενοι στο δικό τους Στέκι βάζουν στο στόχαστρο τον νόμο - έκτρωμα για τον εργάσιμο χρόνο και το αντιπάλεμά του.

Οι νέες γυναίκες στο δικό τους Στέκι, την «Κόκκινη Γωνιά», προμηθεύονται τη νέα έκδοση με τα υλικά του Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ με θέμα: «Η εξειδικευμένη δουλειά της ΚΝΕ στις νέες γυναίκες, όρος και προϋπόθεση για να γίνουμε πιο πολλοί και πιο ικανοί στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Ξεχωριστό κεφάτο πρόγραμμα ξεδιπλώνεται για τους μικρότερους φίλους του Φεστιβάλ στον χώρο του «κόκκινου Αερόστατου» για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και της Α' Γυμνασίου, καθώς και στον Παιδότοπο για τα μικρότερα παιδιά.

Οπως κάθε χρόνο, από το Φεστιβάλ δεν θα λείπουν τα Στέκια Αθλητισμού, Κατά των Ναρκωτικών, Νέων Στρατευμένων, το περίπτερο της Ιστορίας του Κόμματος, το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», με μια σειρά από μεγάλες προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ κ.ά.




Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ