Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Σε κλείσιμο οδηγούνται 8 τμήματα ΕΠΑΛ

«Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οδηγούν 8 τμήματα των ΕΠΑΛ του Πειραιά σε κλείσιμο», καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά μετά την οδηγία του υπουργείου με την οποία ζητά από τους μαθητές 8 τμημάτων της Γ' Λυκείου ΕΠΑΛ του Πειραιά (ΕΠΑΛ Αίγινας, 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά, ΕΠΑΛ Αγ. Ι. Ρέντη, Πρότυπο ΕΠΑΛ Περάματος κ.α.) να μετακινηθούν σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο.

Οπως σημειώνει, τα τμήματα αυτά μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη - τελευταία μέρα των εκπρόθεσμων εγγραφών - δεν είχαν πάρει έγκριση λειτουργίας, γιατί βαφτίστηκαν «ολιγομελή», δηλαδή δεν συγκέντρωναν τον απαιτούμενο αριθμό των 10 μαθητών που έχει θέσει το ΥΠΑΙΘ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται τμήμα που τελικά συγκέντρωσε 10 μαθητές (3ο ΕΠΑΛ Πειραιά) αλλά και τμήμα στο ΕΠΑΛ της Αίγινας, όπου δεν υπάρχει άλλο ΕΠΑΛ.

Οπως επισημαίνει η ΕΛΜΕ, ενώ οι μαθητές περίμεναν την έγκριση των τμημάτων «την τελευταία στιγμή ζητήθηκε η μετακίνησή τους σε άλλη ειδικότητα ή σε άλλο σχολείο, εκβιαστικά, για να μην μπορούν να αντιδράσουν, με την απειλή ότι αν δεν το δεχτούν θα μείνουν φέτος "στον αέρα"».

«Είναι φανερό ότι γίνεται εφαρμογή του αντιδραστικού, αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την εγγραφή μαθητών στα ΕΠΑΛ μόνο στα υπάρχοντα τμήματα, δηλαδή τμήματα που λειτουργούν ήδη και έχουν πάρει έγκριση, ώστε να μη δημιουργούνται νέα τμήματα. Τα 8 τμήματα "κόβονται" συνεπώς στοχευμένα, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόσληψη εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τους», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ, απαιτώντας την έγκριση όλων των τμημάτων στα ΕΠΑΛ και εξαγγέλλοντας κινητοποίηση του σωματείου τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ