Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Εργαστήρια μαθητικής δημιουργίας

Για πρώτη φορά το Μαθητικό Στέκι θα φιλοξενήσει θεματικά εργαστήρια φτιαγμένα από μαθητές για μαθητές!

Φέτος, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το Μαθητικό Στέκι θα φιλοξενήσει θεματικά εργαστήρια φτιαγμένα από μαθητές για μαθητές!

Τα θέματα που απασχολούν τους μαθητές πολλά. Η φαντασία και η δημιουργικότητά τους αστείρευτες! Τα εργαστήρια «Μαθητικής Δημιουργίας» θα αποδείξουν με τον δικό τους τρόπο πως οι μαθητές έχουν ανάγκη από ένα πραγματικά δημιουργικό σχολείο, που να τους μορφώνει ολόπλευρα, να τους βοηθά να ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και όχι να λειτουργεί σαν εξεταστικό κέντρο! Επιδίωξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να διακινηθεί πλατιά και να συζητηθεί με τους μαθητές - επισκέπτες του Στεκιού η ανανεωμένη μπροσούρα της Μαθητικής Επιτροπής του ΚΣ με τίτλο «Τι σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;».

Τα Εργαστήρια θα είναι 5 και θα φιλοξενήσουν 11 διαφορετικές μαθητικές εργασίες που αξιοποιούν διάφορες μορφές: Εκθέσεις φωτογραφίας, βίντεο, συζητήσεις, power point, μακέτες, πειράματα, σκετσάκια και πολλά πολλά άλλα!

  • Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας: Μαθητές από την Ηλιούπολη έχουν φτιάξει και εκθέτουν το δικό τους ρομπότ και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ! Την Παρασκευή στις 20.00, επίσης, θα γίνει παρουσίαση «κατασκευής τηλεόρασης» με τίτλο «Ανάπτυξη για ποιον;» από μαθητές/τριες από το Νέο Ηράκλειο.
  • Καλλιτεχνικό Εργαστήρι:


-- Αύριο Πέμπτη από τις 20.00: Μάθημα κόμικ για μαθητές από γραφίστρια.

-- Την Παρασκευή στις 20.00: Η ομάδα μαθητών και μαθητριών «Ιωνίδειος crew» παρουσιάζει πρότζεκτ με τίτλο «Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας» και ... προμοτάρει με αυτόν τον τρόπο τα εγκαίνια του «Τραβέρσο - Πολιτιστικό Στέκι της ΚΝΕ στον Πειραιά».

-- Το Σάββατο στις 19.00: Βασικό μάθημα θεάτρου και σύγχρονου χορού.

-- Καθ' όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Σαββάτου έκθεση φωτογραφίας για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό που επιμελήθηκαν μαθητές από το κέντρο της Αθήνας.

  • Εργαστήρι Κοινωνικών Επιστημών:

-- Την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 20.30 και μετά μαθητές Γυμνασίου θα μπορούν να παίζουν σε ομάδες παιχνίδι τύπου «Πες - Βρες», βασισμένο στην έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» «Κι όμως κινείται...».

-- Την Παρασκευή στις 19.30: «Μην τρως κουτό-χορτο... Πάλεψε για μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις!» Διαδραστικό πρότζεκτ μαθητών και μαθητριών από τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Μεταμόρφωση. Πέμπτη και Παρασκευή στον ίδιο χώρο θα βρίσκονται μέλη της Επιτροπής του ΚΣ Κατά των Ναρκωτικών για να συζητήσουν με μαθητές/τριες όλες τους τις απορίες!

-- Το Σάββατο στις 19.00: «Δικαιώματα: Ατομική υπόθεση ή κοινωνική ανάγκη;» Παρουσίαση εργασίας μαθητών/τριών από το Μαρούσι.

  • Εργαστήρι για την Προστασία του Περιβάλλοντος: Την Παρασκευή (εγκαίνια στις 19.30) και το Σάββατο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας από ομάδα μαθητών της Βορειοδυτικής Αττικής με θέμα: «Φωτιές, σεισμοί, πλημμύρες... Αυτή δεν είναι ζωή, Survivor είναι!».
  • Εργαστήρι... «Τα ΕΠΑΛ αλλιώς»: Το Σάββατο στις 19.00 παρουσίαση εργασίας μαθητών ΕΠΑΛ από τις Νότιες Συνοικίες της Αθήνας με τίτλο «Εχουμε μια ζωή που περιμένει τα καλύτερα... ζητάμε ό,τι μας ανήκει. Μπορεί να υπάρξει και σήμερα!». Και τις τρεις μέρες στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα υπάρχει ερωτηματολόγιο για την κατάσταση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημεία συνάντησης για φοιτητές και μαθητές τα Στέκια τους στις εκδηλώσεις της Αθήνας(2023-08-23 00:00:00.0)
Η πρώτη μαθητική συνάντηση της χρονιάς με πολυεπίπεδο πρόγραμμα(2023-08-05 00:00:00.0)
Είμαστε η γενιά που τα έχει ζήσει όλα ή «τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα»;(2022-07-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο τμημάτων ΕΠΑΛ(2016-10-04 00:00:00.0)
«Μέρες μαθητικής δημιουργίας» στην Ανατολική και Δυτική Θεσσαλονίκη(2016-02-10 00:00:00.0)
«Αλλαξε τον κόσμο: το 'χει ανάγκη»(2013-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ