Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαμαρτυρία για τα κοντέινερ και τις «αίθουσες» με πάνελ

Ανθρώπινες συνθήκες για τα παιδιά της Προσχολικής Αγωγής διεκδίκησαν γονείς με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα της στέγασης μικρών παιδιών σε προκατασκευασμένες αίθουσες και σε «αίθουσες» που δημιουργήθηκαν με διαχωρισμό της αίθουσας εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ με πάνελ, «λύσεις» που επέλεξε η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης σε περίοδο πανδημίας. Σύμφωνα με τους γονείς, αντί για ουσιαστικές απαντήσεις κάλεσε την αστυνομία, προκαλώντας μεγαλύτερη διαμαρτυρία. Σύμφωνα δε με τα όσα ανέφερε στους γονείς ο αντιδήμαρχος Πολύδωρος Συρίγος, τα μικρά παιδιά για δυο βδομάδες θα πηγαίνουν στις προκάτ αίθουσες στο αμφιθέατρο και έπειτα θα είναι έτοιμα ...τα κοντέινερ της Προσχολικής Αγωγής!

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε και ο Αγγελος Βρεττός, δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Σε νέα κινητοποίηση για το ζήτημα της στέγασης προχώρησαν το απόγευμα στο Κτήμα Δέγλερη γονείς μαζί με εκπαιδευτικούς και τον Σύλλογο Γυναικών, ενώ οι φορείς δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες μέρες να διεκδικούν λύσεις. Αναδεικνύουν παράλληλα τα ζητήματα μεταφοράς μαθητών που προκύπτουν από τη στέγαση παραρτημάτων νηπιαγωγείων σε κοντέινερ, την ανάγκη για ασφαλείς υποδομές για τα νήπια και για επιπλέον προσλήψεις. Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ