Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με μαζικές εκδηλώσεις οδεύει προς την κορύφωσή του

Με το στοιχείο της μαζικότητας να ξεχωρίζει, τη νεολαία να δίνει τον παλμό και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας να τηρούνται, οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» γίνονται σημείο αναφοράς σε κάθε μεγάλη πόλη απ' όπου περνούν αυτό το διάστημα, μεταφέροντας το κεντρικό του μήνυμα: «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!».

Στις 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη το 47ο Φεστιβάλ κορυφώνεται στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ολόκληρη η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο δημιουργό που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας.

Παράλληλα, από το πλούσιο πρόγραμμά του δεν λείπουν αγαπημένοι καλλιτέχνες, ποικίλες ενδιαφέρουσες συζητήσεις, νεολαιίστικα στέκια με πλούσιες δραστηριότητες και ξεχωριστές εκθέσεις.

Από πλούτο και πολυμορφία εξάλλου χαρακτηρίστηκαν και οι εκδηλώσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε μεγάλες πόλεις. Ο «Ριζοσπάστης» παρουσίασε χτες και συνεχίζει σήμερα με ρεπορτάζ από τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Πέρα από όσα έχουμε αναφέρει ήδη, ξεχωριστό ήταν επίσης το πέρασμα του Φεστιβάλ από την Κέρκυρα, την Καρδίτσα, τη Ρόδο, τον Αγιο Νικόλαο, τη Σάμο, τη Λαμία, το Αίγιο, την Καστοριά και το Κιλκίς.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις αυτές τις μέρες

Με την ίδια ορμή συνεχίζει και αυτή και την επόμενη βδομάδα το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» για την κορύφωσή του.

Πέρα από τις μεγάλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα τις επόμενες μέρες, η ΚΝΕ κορυφώνει τη φεστιβαλική της δραστηριότητα και σε μια σειρά ακόμα μεγάλες πόλεις. Συγκεκριμένα:

Χαλκίδα, στις 17/9, στο «Κόκκινο Σπίτι». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».

Γιάννενα, στις 17 - 18/9, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Στις 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συναυλίες με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου την πρώτη μέρα και με την Γλυκερία τη δεύτερη.

Βόλος, στις 17 - 18/9, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Στις 18/9 θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα ξεχωρίζει την πρώτη μέρα η παράσταση stand up comedy με τον Κώστα Μαλιάτση και τη δεύτερη η συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο.

Ηράκλειο, στις 17 - 18/9, στο Παγκρήτιο Στάδιο (parking). Στις 18/9 θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι συναυλίες με την Ματούλα Ζαμάνη την πρώτη μέρα και τον Δημήτρη Μπάση τη δεύτερη.

Χανιά, στις 17 - 18/9, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Στις 18/9 θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά την πρώτη μέρα και της Ματούλας Ζαμάνη τη δεύτερη.

Μυτιλήνη, στις 17 - 18/9, στην πλατεία Σαπφούς. Στις 18/9 θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Κομοτηνή, στις 18/9, στην παλιά Νομική. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Λιβαδειά, στις 18/9, στο Διοικητήριο. Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Ρέθυμνο, στις 19/9, στο Θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Σαντορίνη, στις 17/9, στο γήπεδο Καμαρίου. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Λιάππης, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ορεστιάδα, στις 17/9, στο Ανατολικό Αλσος Ανδριανουπόλεως (παλιά γήπεδα τένις). Θα μιλήσει η Αρτεμις Ανδρονικίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις(2021-09-18 00:00:00.0)
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις(2021-09-09 00:00:00.0)
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις(2018-09-15 00:00:00.0)
Μεγάλα Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις(2018-09-13 00:00:00.0)
Παρασκευή και Σάββατο τα Φεστιβάλ ΑΕΙ και ΤΕΙ Αττικής(2016-06-15 00:00:00.0)
Παρασκευή και Σάββατο τα Φεστιβάλ ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Αθήνα(2016-06-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ