Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Ξεκίνησαν κοινές ασκήσεις με επωνυμία «Τρία Αδέλφια»

Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν και Πακιστάν ξεκίνησαν για πρώτη φορά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, τα οποία θα διαρκέσουν έως τις 20 Σεπτέμβρη, με τον κωδικό «Τρία Αδέλφια - 2021».

Ο διοικητής των αζέρικων Ειδικών Δυνάμεων Χ. Μιρζαγέβ δήλωσε πως η αλληλεγγύη που ενώνει τις τρεις χώρες αναδείχτηκε «από την 1η μέρα των περσινών 44ήμερων αμυντικών επιχειρήσεων του Αζερμπαϊτζάν ενάντια στις αρμένικες Ενοπλες Δυνάμεις», αναφερόμενος στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Εκανε λόγο για συνέχιση της συνεργασίας «σε όλους τους τομείς στο ανώτατο επίπεδο» και για «σημαντικά μέτρα για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεών μας ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της περιοχής».

Οι δε επικεφαλής των αντιπροσωπειών Τουρκίας και Πακιστάν, Κ. Κονούκ και Α. Σαχζάντ, σημείωσαν με κοινή δήλωση ότι «τα τρία αδέλφια θα δυναμώσουν ως αξιόπιστοι εταίροι και συνεργάτες στην περιφέρεια παρά τις διεθνείς πολιτικές αλλαγές», σχολιάζοντας ότι οι κοινές ασκήσεις παρέχουν επίσης ευκαιρία για να ανακαλυφθούν «νέοι τρόποι για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ