Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ
Καταγγέλλει τον αποκλεισμό του υποψηφίου του στην πρωτεύουσα

Το ΚΚ Βενεζουέλας καταγγέλλει ότι η υποψηφιότητα του Εντουάρντο Σαμάν για την πρωτεύουσα της χώρας, Καράκας, ενόψει των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση που θα γίνουν στις 21/11, μπλοκαρίστηκε από την Εθνική Εκλογική Επιτροπή χωρίς καμία σοβαρή εξήγηση, λίγες ώρες πριν λήξει η διαδικασία υποβολή υποψηφιοτήτων. Το ΚΚΒ χαρακτηρίζει την πράξη αυτή «σχεδιασμό που προσπαθεί να χτυπήσει την υποψηφιότητα της Επαναστατικής Λαϊκής Εναλλακτικής, που συμμετέχει μέσω του ψηφοδελτίου του ΚΚ Βενεζουέλας».

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εκλογική Επιτροπή από το ΚΚΒ και τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην «Επαναστατική Λαϊκή Εναλλακτική», απαιτώντας με διάβημα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής να ανακληθεί η απόφαση απόρριψης της υποψηφιότητας Σαμάν.

Ταυτόχρονα, το ΚΚΒ καλεί «το λαϊκό επαναστατικό κίνημα να είναι σε ετοιμότητα και εγρήγορση απέναντι στο νέο χτύπημα, που έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θεσμικών επιθέσεων ενάντια στην Εναλλακτική και στο Κόμμα».

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Βενεζουέλας «τρέχει» τα παζάρια με τις δυνάμεις της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και ανακοινώνει σχετικές συμφωνίες. Το ΚΚΒ έχει χαρακτηρίσει αυτόν τον διάλογο «συμφωνία των ελίτ, ανάμεσα σε τμήματα της αστικής τάξης, ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ