Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Μόρφωση για όλους, όχι δεξιότητες»

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη

Από τη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Από τη συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου
Συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκαν χτες και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε συγκέντρωση το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας ανταποκρίθηκαν εργατικά σωματεία, γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές, στέλνοντας το μήνυμα ότι το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία δεν θα περάσει.

«Δάσκαλος σκυφτός και φοβισμένος - αμόρφωτος λαός και υποταγμένος», «Μόρφωση για όλους, αίθουσες, προσλήψεις, και όχι δεξιότητες για τις επιχειρήσεις» ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν, ενώ μίλησαν η Ελίνα Βαλετοπούλου, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης, η Μαρία Παπαγιάννη, μέλος του ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, και ο Θανάσης Κοκονάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ομιλία της η Μ. Παπαγιάννη σημείωσε μεταξύ άλλων ότι οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν «παρών» στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα, διαφορετικά σχολικά βιβλία.

«Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας με τις εφήμερες δεξιότητες, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας», τόνισε και πρόσθεσε: «Αντιπαλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτό το νομοσχέδιο, που θέλει τον εκπαιδευτικό φοβισμένο με τον βούρδουλα του ασφυκτικού και αντιδραστικού ελέγχου, να παρακαλάει χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτεί τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των παιδιών μας».

Από την πλευρά του ο Θ. Κοκονάς τόνισε πως η κυβέρνηση δεν ασχολείται με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη με ασφάλεια, με καλυμμένα τα εκπαιδευτικά κενά, ούτε με το πώς θα καλυφθούν τα μορφωτικά κενά των παιδιών μετά από δύο χρόνια που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, αλλά με το πώς θα υποβαθμίσει, πώς θα εμπορευματοποιήσει παραπέρα την Παιδεία, πώς θα βάλει νέους ταξικούς φραγμούς.

Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στην Ξάνθη και στην Αλεξανδρούπολη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ