Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συνεχίζονται οι συναντήσεις

Νέα συνάντηση είχαν χθες ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών.

Πρόκειται για την έβδομη συνάντηση στη σειρά από τις 16 Ιανουαρίου. Η χθεσινή συνάντηση είναι επιπρόσθετη των τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων, που είχαν συμφωνηθεί να πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και πάλι με την παρουσία του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλβάρο ντε Σότο, στις 4 το απόγευμα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Η προχθεσινή, έκτη, συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον Ραούφ Ντενκτάς διήρκεσε μια ώρα και τριάντα λεπτά περίπου και τον Πρόεδρο Κληρίδη συνόδευσαν ο γενικός εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου και ο υφυπουργός παρά τω προέδρω Παντελής Κούρος.

Διαψεύδει ο Ντενκτάς

Στο μεταξύ, ο Ραούφ Ντενκτάς διέψευσε ότι στις συνομιλίες συζητείται θέμα εκ περιτροπής προεδρίας και δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών πρέπει να επικρατεί σοβαρότητα και αισιοδοξία.

Ερωτηθείς αν η σημερινή, έβδομη κατά σειρά, συνάντηση των δυο ηγετών θα ασχοληθεί με τους αγνοούμενους, απάντησε αρνητικά.

Σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, ο Ραούφ Ντενκτάς ανέφερε ακόμα πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι συνομιλίες με πολύ καλή θέληση και μεγάλη αποφασιστικότητα για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπάρχουν. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ισχυρίστηκε ακόμα πως η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε τις συνομιλίες, διότι έχει αντιληφθεί ότι η πορεία που ακολουθούσε για τριάντα οκτώ, όπως ανέφερε, χρόνια δεν οδήγησε στην επανένωση της Κύπρου, αλλά οριστικοποίησε τη διαίρεση του νησιού.

Ο Ντενκτάς επανέλαβε τις θέσεις του περί ύπαρξης δυο λαών και δυο κρατών στην Κύπρο και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα βρεθεί μια φόρμουλα, βάσει της οποίας θα εκπροσωπείται η Κύπρος ως ένα κράτος στο εξωτερικό, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας και συνεργασίας, κατά την έκφρασή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ