Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Το συριακό αντικυβερνητικό «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ανακοίνωσε χτες πως οι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές της Δευτέρας ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε φιλοκυβερνητικούς ενόπλους, εκ των οποίων οι δύο στρατιωτικοί και οι τρεις ξένοι μαχητές. Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί μόνο υλικές ζημιές από πυραύλους που έπεσαν κοντά στο κέντρο επιστημονικών ερευνών Ας Σαφίρα, καταστρέφοντας βάσεις και μια αποθήκη όπλων παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Περίπου 100 πολίτες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές στις αρχές Ιούνη από το χωριό Μανάουα στη βορειοδυτική Νιγηρία απελευθερώθηκαν έπειτα από 42 μέρες.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Σε τουλάχιστον πέντε ανέρχονται οι νεκροί από τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών που συνεχίστηκαν χτες για έκτη μέρα στην πόλη Μαχσάρ του νοτιοδυτικού Ιράν, με αιτία την έλλειψη καθαρού, πόσιμου, τρεχούμενου νερού εκτενών περιοχών της (πλούσιας σε πετρέλαιο) επαρχίας Κχουζεστάν, που υποφέρει από ξηρασία εξαιτίας της δραματικής μείωσης των βροχοπτώσεων.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org