Πέμπτη 22 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγκαίνια σήμερα στην έκθεση «Μνήμης Μήνις»

Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Ισλαχανέ» (Ελένης Ζωγράφου 3) στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Μνήμης Μήνις» του Νάσου Χαλκίδη.

Τα έργα του Νάσου Χαλκίδη, που ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τελειώσει τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ το 1993 και έχοντας παρουσιάσει 13 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατασκευάστηκαν στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου και μεγάλο μέρος του υλικού - το ιστορικό και κυρίως το βιωματικό - είχε συγκεντρωθεί μέχρι τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη του 2020.

Η μνήμη της διαχείρισης των πανδημιών προκαλεί την οργή - μήνιν, έννοια που στο προοίμιο της Ιλιάδας συνδέεται με την πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά σε λοιμό. Στις μεγάλες ζωγραφικές επιφάνειες γίνεται συγκριτική αναφορά στην ομοιότητα των τρόπων που επιλέχθηκαν σήμερα αλλά και στο παρελθόν, ώστε να δοθούν λύσεις κατά την κορύφωση της πανδημίας, αλλά και πριν από αυτήν, κατά την «προετοιμασία» του συστήματος Υγείας.

Σημειώνεται πως τα υλικά που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι το μελάνι, κόκκινο και μαύρο, σε μεγάλη έκταση, πάνω σε καμβά που έχει προετοιμαστεί, ενώ χρησιμοποιούνται ακόμα λάδια ή άλλα χρώματα και υλικά με βασικό διαλύτη το νέφτι.

Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα - Παρασκευή 10.00 - 14.00, Πέμπτη 10.00 - 20.00.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org