Παρασκευή 30 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια ξεχωριστή έκθεση...

Το θωρηκτό «Αβρόρα»
Το θωρηκτό «Αβρόρα»
Ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Απρίλη μια ξεχωριστή έκθεση κολάζ με γραμματόσημα του Θοδωρή Νικολάκη. Η έκθεση φιλοξενείται στην γκαλερί «Black Duck» (Χρήστου Λαδά 9α, 2103234760) και η είσοδος είναι δωρεάν.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 30 έργα, για τη δημιουργία των οποίων έχουν χρησιμοποιηθεί χιλιάδες κομματάκια γραμματόσημα. Με μια θεματογραφία στηριγμένη στην ελληνική ποίηση, τη φύση και την Ιστορία, η έκθεση φιλοδοξεί να αναδείξει και τις πολλές δυνατότητες της τεχνικής αυτής.

Η τεχνική του κολάζ με γραμματόσημα στην ελληνική τέχνη έκανε την εμφάνισή της στα μέσα της δεκαετίας του 1960, από τον ηθοποιό Μίμη Φωτόπουλο, που δημιούργησε και παρουσίασε τα πρώτα σχετικά έργα.

Από τότε τα γραμματόσημα, με το μικρό τους μέγεθος, με τα άπειρα θέματα και χρώματά τους, χρησιμοποιούνται σε διάφορες παραγωγικές τεχνικές. Τα συναντάμε στη διακόσμηση διαφόρων αντικειμένων, όπως έργων τέχνης, μικρών επίπλων και κουτιών συσκευασίας δώρων, αλλά και στη δημιουργία εικόνων. Πότε ανάμεσα σε άλλα ετερόκλητα υλικά και πότε μόνα τους, σε διάφορους συνδυασμούς.

Κυρίως χρησιμοποιούνται ως μοναδικό υλικό σε κάποιο έργο, συνήθως χρησιμοποιούνται ως χρώμα, είτε ολόκληρα είτε τεμαχισμένα.

Στην περίπτωση αυτή, μάλιστα, το έργο είναι πιο κοντά στη ζωγραφική, δεδομένου ότι από την τεχνική του κολάζ κρατάει μόνο την πρακτική διαδικασία, δηλαδή την κόλληση των γραμματοσήμων, ενώ από τη ζωγραφική κρατάει το σχέδιο και τη συγκεκριμένη χρήση χρώματος για κάθε ξεχωριστή φόρμα.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Παρασκευή - Σάββατο: 13.00 - 22.00, Κυριακή: 17.00 - 22.00.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ