Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού

Να μεταθέσει στους ίδιους τους εργαζόμενους κάθε ευθύνη για την εξάπλωση της πανδημίας επιχείρησε η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, με την έκτακτη σύσκεψη φορέων που πραγματοποίησε την προηγούμενη βδομάδα.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσσαλίας,«κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας μιλούν τώρα μόνο για την ανάγκη του εμβολιασμού, όπως προηγουμένως μιλούσαν μόνο για τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των περιοριστικών μέτρων από τον λαό. Κρύβουν όμως το γεγονός ότι συνειδητά δεν ενίσχυσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, αλλά μόνο με κάποιους προσωρινά εργαζόμενους και με αναζήτηση κάποιων δωρεών σε εξοπλισμό. Δεν είδαμε καμία εναντίωση του περιφερειάρχη στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το "νέο ΕΣΥ" που - εν μέσω πανδημίας - μιλάει για κλείσιμο κοντινών νοσοκομείων, δείχνοντας καθαρά ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η θωράκιση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία και όχι των δικαιωμάτων του λαού. Κρύβουν επιμελώς ότι και οι δύο αρνήθηκαν να υιοθετήσουν την ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών μονάδων Υγείας με το προσωπικό τους, δίχως αποζημίωση, αντίθετα τις ενίσχυσαν πλουσιοπάροχα μέσα στην πανδημία, ότι δεν πήραν και δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, στα ΜΜΜ, των μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, ότι δεν οργάνωσαν την ουσιαστική επιστημονική ενημέρωση του λαού για τα οφέλη του εμβολιασμού».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» διεκδικεί την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών μονάδων Υγείας χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, στους στρατευμένους, στους φοιτητές, στους μαθητές.

  • Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης υπέβαλε στο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου πρόταση για θέμα ημερήσιας διάταξης, με συζήτηση και λήψη απόφασης, με τίτλο «Η διαχείριση της πανδημίας, η λήψη αναγκαίων μέτρων με ευθύνη της κυβέρνησης και η πορεία των εμβολιασμών». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να προγραμματιστεί η συζήτηση το συντομότερο και οπωσδήποτε πριν τις 15 Αυγούστου, υπογραμμίζοντας ότι «η κατάσταση παραμένει τραγική, με αποψιλωμένα τα νοσοκομεία του νησιού και συνολικά τις δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας, με ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ