Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κινητοποίηση σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο

Η Ενωση Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας, οργανώνει σήμερα Τετάρτη στις 10 π.μ. κινητοποίηση στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου. Την κινητοποίηση στηρίζουν με ανακοινώσεις τους η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τα συνταξιουχικά σωματεία του νομού.

Στην ανακοίνωσή τους οι υγειονομικοί επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Μιλάνε για θωρακισμένο ΕΣΥ την ώρα που δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο ενίσχυσης των δημόσιων μονάδων Υγείας. Δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικές προσλήψεις, οδηγώντας στις συνέπειες που όλοι ζήσαμε: Σύστημα Υγείας μίας νόσου, εκατοντάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, εξουθενωμένο προσωπικό. Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση όπου βρίσκεται το υγειονομικό σύστημα της χώρας. Το πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατέκτησε την επιβίωσή του πολλές φορές, μέσω των αγώνων των εργαζομένων του και της ενεργού στήριξης του λαϊκού κινήματος. Δεν θα επιτρέψουμε καμία αλλαγή χαρακτήρα, υποβάθμιση ή κατάργηση νοσοκομείων στο πλαίσιο τυχόν αναδιαρθρώσεων και σχεδιασμών για το αποκαλούμενο "νέο ΕΣΥ", το οποίο προάγει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Οι υγειονομικοί διεκδικούν μεταξύ άλλων: Αμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Πραγματική αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου, ώστε να προσφέρει υψηλού επιστημονικού και ποιοτικού επιπέδου, δωρεάν περίθαλψη σε όλους. Αμεση αναβάθμιση των κτιριακών, ξενοδοχειακών και τεχνολογικών υποδομών του. Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σύγχρονο Οργανισμό για το Γενικό Νοσοκομείο, με πλήρη στελέχωση και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ