Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Την Αμφίπολη επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο μνημείο του Τύμβου Καστά
Στο μνημείο του Τύμβου Καστά
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης, την αρχαία Ακρόπολη και το μνημείο του Τύμβου Καστά επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Ιούλη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή.

Κατά την ξενάγηση του κλιμακίου από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Δ. Μαλαμίδου στο χώρο του μουσείου, παρουσιάστηκαν μαζί με τα εκθέματα ολόκληρη η ιστορία της πόλης της Αμφίπολης και της ευρύτερης περιοχής, που χρονολογείται από τη νεολιθική έως και τη βυζαντινή εποχή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η δεξιά Σφίγκα του Καστά, που εκτίθεται στο χώρο του Μουσείου.

Ακολούθησε περιήγηση στο χώρο της Ακρόπολης της Αμφίπολης, στις Βασιλικές, στο τείχος της πόλης, στα ψηφιδωτά δάπεδα, στο Γυμνάσιο που εκπαιδεύονταν και ασκούνταν οι νέοι, στη δεξαμενή νερού κ.λπ.

Επίσης, το κλιμάκιο ξεναγήθηκε στον Τύμβο Καστά, ένα εντυπωσιακό μνημείο στο οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες συντήρησης, ώστε να καταστεί στο μέλλον επισκέψιμο, να αποτελέσει ζωντανό μάθημα ιστορίας, κληρονομιάς και πολιτισμού.

Το κλιμάκιο του Κόμματος επεσήμανε πως για να γίνουν οι εργασίες, αλλά και οι μελέτες σε όλους τους χώρους των ανασκαφών της περιοχής και των μνημείων, απαιτείται μεταξύ άλλων γενναία κρατική χρηματοδότηση, προσλήψεις εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, αρχαιολόγων, συντηρητών, μηχανικών κ.λπ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org