Τετάρτη 21 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Οι «Ιχνευταί» στην Επίδαυρο

Με το έργο «Ιχνευταί» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού συνεχίζονται αυτή την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή οι παραστάσεις αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το αποσπασματικά σωζόμενο και σπάνια παρουσιαζόμενο σατυρικό δράμα του Σοφοκλή μας χαρίζει τη μοναδική αφήγηση που διαθέτουμε σε δραματικό έργο για το πώς έφτασε η μουσική στα αυτιά των ανθρώπων.

Ελεύθερη έμμετρη απόδοση: Εμμανουήλ Δαυίδ. Παίζουν οι: Χάρης Φραγκούλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Αμαλία Μουτούση κ.ά.

Την Παρασκευή 30, το Σάββατο 31 Ιούλη και την Κυριακή 1 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, η δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Ευριπίδης δραματοποιεί τον μύθο του Θηβαϊκού Κύκλου, για να συνθέσει ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα και να στρέψει το ενδιαφέρον σε αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ισοτιμία. Ο συμμαχικός στρατός των Αργείων με επικεφαλής τον εξόριστο Πολυνείκη έχει παραταχθεί έξω από τη Θήβα. Η Ιοκάστη καλεί τους δύο γιους της να λύσουν τη διαφορά με ειρηνικό τρόπο...

Μετάφραση: Νικηφόρος Παπανδρέου. Παίζουν οι: Γιώργος Γλάστρας, Σεσίλ Μικρούτσικου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ