Τρίτη 29 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απαίτησαν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και άνοιγμα των κοινωνικών εκδηλώσεων

Με τους ήχους του κλαρίνου και τη δύναμη του παραδοσιακού λαϊκού τραγουδιού οι μουσικοί λαϊκοι οργανοπαίχτες στα Γιάννενα πραγματοποίησαν την Τετάρτη το απόγευμα διαδήλωση, απαιτώντας κανένας συνάδελφος να μη μείνει χωρίς μεροκάματο, μέτρα επιβίωσης των οικογενειών τους και ουσιαστικό άνοιγμα των πανηγυριών και των εκδηλώσεων με ζωντανή ορχήστρα και χορό, ταυτόχρονα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.

Στην κινητοποίηση που οργάνωσε το Σωματείο Μουσικών «Η Αλληλοβοήθεια» με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, χαιρετισμό απηύθυνε ο Ν. Εξαρχος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ενώ εκ μέρους του Σωματείου μίλησε ο πρόεδρός του, Μ. Διαμάντης. Οι ομιλητές τόνισαν ότι οι μουσικοί ενάμιση χρόνο τώρα βρίσκονται χωρίς μεροκάματο, σε συνθήκες εξαθλίωσης, αφού κληθήκαν να ζήσουν τις οικογένειές τους με τα επιδόματα της φτώχειας, που ακόμη κι αυτά αρκετοί δεν τα πήραν, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει πακτωλό χρημάτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, αφού επεσήμαναν τις ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, τονίστηκε ότι «σήμερα η μοναδική δραστηριότητα που παραμένει κλειστή είναι τα πανηγύρια, οι γάμοι και οι γιορτές μας. Την ώρα που επέτρεψαν τη μουσική στα καταστήματα εστίασης και ο συνωστισμός επικρατεί παντού, στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, το μόνο που απαγορεύεται είναι ο χορός» ακυρώνοντας στην πράξη κάθε πανηγύρι, γάμο και γιορτή. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου, ήδη ακυρώνονται πολλές προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Ηπειρο, αφού ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι τους και άρρηκτα δεμένος με τη ζωντανή ορχήστρα και τους μουσικούς, για να καταλήξει ότι «δεν σταματήσαμε ένα χρόνο τώρα να διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας μας και μέτρα επιβίωσης των οικογενειών μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ