Τρίτη 15 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Σφοδρές αντιδράσεις για τις διατάξεις του

Τη σφοδρή αντίδραση των αθλητικών φορέων συνάντησε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι διατάξεις που υποβαθμίζουν το πανεπιστημιακό πτυχίο του προπονητή, εξισώνοντάς το με πιστοποιητικά σεμιναρίων άλλων φορέων, τα σχέδια για δημιουργία Σχολής Προπονητών της ΓΓΑ, η αναδιάρθρωση των ποδοσφαιρικών επαγγελματικών κατηγοριών και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, καθώς και ζητήματα αντιντόπινγκ.

Στην τοποθέτησή του ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ, χαρακτήρισε δίκαιες τις αντιδράσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο θέμα των πτυχίων, μιλώντας για μια επικίνδυνη εξέλιξη που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενώ παράλληλα εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για την υγεία και την ψυχολογία αθλητών και αθλούμενων.

Για τα ζητήματα αντιντόπιγκ ανέφερε ότι το ΚΚΕ δεν είναι αντίθετο στην εναρμόνιση με τους διεθνείς κανονισμούς, ωστόσο δεν τρέφει αυταπάτες πως το πρόβλημα του ντόπινγκ μπορεί να λυθεί στο υφιστάμενο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, από μια κυβέρνηση που υπηρετεί τις λογικές του αθλητισμού - εμπόρευμα, που συντηρούν το φαινόμενο σε όλο το φάσμα του.

Χαρακτήρισε τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών κατηγοριών μία ακόμα εμφανή προσπάθεια της κυβέρνησης να συμμαζέψει την κατάσταση όταν τα πράγματα στο «προϊόν» εκτροχιάζονται. Σχετικά δε με το Αθλητικό Μητρώο, μίλησε για ωμό εκβιασμό και κλιμάκωση της επίθεσης στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί, μέσω του άρθρου 41.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ